Kuva: The Autumn Offering - Fear Will Cast No Shadow

The Autumn Offering – Fear Will Cast No Shadow

Taas yksi metallista hardcorea soittava bändi, joka on nyt ovelasti naamioitu ”true heavy metalliksi”, vaikka on täysin suoraan melodista metalcorea. No kai kukin saa kutsua omaa musiikkiaan miksi huvittaa.

Victoryn nerokkaat promolappujen kirjoittajat ovat laatineet ovelan salajuonen, jolla saadaan jokainen heviä tai sitten metalcorea nauttiva lapsonen ostamaan The Autumn Offeringin uusi täyspitkä. Kyllä, levyn nimikin on todella huippu, ”Fear Will Cast No Shadow”. Pantera, Metallica ja jopa itse Ozzy Osbourne ovat kuulemma olleet vaikuttajina Autumn Offeringilla, kun levyä on tehty. Kysymys kuuluukin, miksi se silti
kuulostaa tutun rankka säkeistö/kliini kertsi -kaavan mukaan väännetyltä killswitchiltä, joka pursuaa göteborg-melodioita? ”Celebration of true heavy metal” ja ”It’s time to get off your ass, get a cold beer and join The Autumn Offering insanity” -kertoo kaiken tarpeellisen koko levystä.

Onko tämä siis jonkinnäköistä party-metalcorea, vai mitä? Kun meillä Suomessakin on runsaslukuinen ja ilmeisesti kasvava ”metalcore” skene, niin ehkäpä nämä kidit diggaavat ja saavat tästä varmasti seuraavan suosikkibändinsä. En väitä, että Autumn Offering ei osaa soittaa tai tee kohtalaisia biisejä, mutta eikö aivan identtisiä tämän tyylin levyjä ole julkaistu Amerikoissa jo niin rikollinen määrä, että joku vihdoin tajuaisi mikä on tarpeeksi?