Tax - Paximus Maximus

Tax – Paximus Maximus

Tampereelta käsin toimiva Tax on ollut toiminnassa jo muutaman vuoden ajan ja yhtyeen tarroja on näkynyt julkisissa käymälöissä jo pitkään ennen ensimmäistä virallista levyjulkaisua. Johtuen liki identtisestä miehistöstään, keikoilla Tax tuntui aluksi vain Jaakko & Jayn sähköiseltä ja bassoiselta jatkeelta vailla omaa identiteettiä, mutta ajan myötä Tax alkoi olla jo ihan Tax. Koplan debyyttipitkäsoitto ”Paximus Maximus” ottaa tässä suhteessa hieman takapakkia.

Taxille on periytynyt melko jaakko&jaymainen biisinkirjoitustapa, jonka myötä biiseissä kaahataan paikoin ehkä turhankin nopeasti ilman että niitä pääsisi aina kunnolla mehustelemaan. Biisit voisivat ihan hyvin ollakin Jaakko & Jay -nimellä esitettynä ja ainakin ”Paximus Maximusilla” on vielä suhteellisen samankaltainen meininki kuin tuolla mainitulla duollakin. Tokihan Tax on saanut lihaa luittensa ympärille sähköistä kitarassa, nelikielisestä ja täydemmästä rumpusetistä, ja yhtye saavuttaa oman soundinsa. Ja tarttuvien yksittäisten biisien tekemisessä nämä hessut ovat aika hakoja.

Taxista on helppo pitää jo pelkästään Jaakko & Jayn takia, vaikka livemeininkejä – jossa myös Tax on omimmassa elementissään – on perin hankalaa taltioida niin että kaikki hikisyys ja maanisuus tallentuisi. Pohjimmiltaan suosittelisin itse Taxin livenä tsekkaamista, vaikka ”Paximus Maximusiakin” kuuntelee vaivatta ja hymy naamalla.