Stormwarrior - Heathen Warrior

Stormwarrior – Heathen Warrior

Joudun tunnustamaan, että olen ollut pihalla Saksan voimaheviympyröistä suurin piirtein kaikki ne vuodet, jotka olen haaskannut/käyttänyt metallin kuuntelemiseen, jos nyt ihan perusnimiä ei lasketa. Siten myös Stormwarrior on pysynyt minulle täysin tuntemattomana kokoonpanona, vaikka sen nimellä on tehty albumi jos toinenkin, mukaan lukien tuore ”Heathen Warrior”.

Olen yllättynyt, miten paljon itse levyn sisällöstä voi arvata pelkän kannen perusteella. Stormwarriorin power metallissa vilisevät soturit, veri, taistelut sekä germaanimytologiakuvastoon liittyvät vasarat ja Valhallat. Ihan kuin joku olisi tehnyt tämän jo aiemminkin? No, Stormwarriorin tapauksessa pääpaino on elämääkin suuremmissa kitaramelodioissa sen sijaan, että keskityttäisiin nopeudella tai siirappilauluilla kikkailuun. Yhtymäkohtia on helpompi löytää Jag Panzerin kaltaisiin jenkkipower-bändeihin kuin eurooppalaisiin taistelutovereihinsa. Yllättävintä ”Heathen Warriorissa” onkin ettei se edes yritä kuulostaa Helloweenilta. Pikemminkin Saksan Hammerfallilta.

Itseäni oikeastaan nyppii vain laulaja Lars ”Thunder Axe” Ramcke, joka on itse asiassa bändin ainoa alkuperäisjäsen. Aivan kuin Joacim Cans koettaisi matkia flunssaista lammasta. Tästä ja umpikliseisestä soitannastaan huolimatta ”Heathen Warrior” on jopa hyväkin levy. Se ei ehkä ole albumina kovinkaan jännä, mutta kyllä se raskasta viihdettä hetkeksi tarjoaa. Se jää nähtäväksi, miten pitkään Stormwarrior jaksaa pitää pintansa alati kiihtyvässä taistelussa.