Spirit Disease- Retaliation

Spirit Disease – Retaliation

Kotimaisen Spirit Disease -yhtyeen hartaasti kypsytelty kakkoslevy ”Retaliation” on varsin oiva esimerkki best of both worlds -tyylisestä ratkaisusta. Levy nimittäin naittaa suvereenisti old schoolimpaa ja  modernimpaa death metallia. Ensin mainittu nostaa päätään erityisesti hyvin Dismember-henkisen kitarasoundin muodossa ja jälkimmäinen selkeiten kenties vokaali- ja rumpuosaston puitteissa. Se, onko kyseessä onnistunut ristisiitos vaiko harmittava kompromissi, jää kuuntelijan päätettäväksi.

Itse kallistunen onnistuneen ristisiitoksen suuntaan; esimerkiksi Keep The Hate (in your face, Bon Jovi!), Watch Them Die ja juuri sopivasti The Crownin mieleen tuova Spawn Of Satan ovat varsin maukkaita niskannytkyttäjiä. Paikoin meininki yltyy omaan makuuni turhan At The Gates -henkiseksi, tosin luulen että bändi itse lähinnä arvostaa tätä vertausta, mutta intensiteetistä Spirit Disease ei tällöinkään tingi. Tietty niljainen  synkkyys ei vaan välity modernimmista melodiakuluista ja riffeistä samaan malliin kuin niistä vanhempaa koulukuntaa edustavista vastaavista. No, yhtä kaikki; Retaliation tarjoaa joka tapauksessa riittävästi pureskeltavaa molempien tyylisuuntien diggareille.

Erityismaininta täytynee antaa kitaraleadeista ja sooloista; ne ovat kautta levyn varsin tyylitajuisia ja pakettiin nätisti istuvia. Jos surffailu old schoolin ja modernin välillä luonnistuu leikiten kannattaa ehdottomasti tsekata Spirit Disease.