Kuva: Soilwork - Figure Number Five

Soilwork – Figure Number Five

Noin vuosi ”Natural Born Chaos” levyn ilmestymisen jälkeen Soilwork päätti pukata lisää ruokaa nälkäisille. Ruotsin melohevisankarit ovat palanneet uuden, paljon odotetun levynsä kanssa todistamaan kaikille että heitä ei heti unohdeta. Vuoden alkupuolella ilmestynyt ”Figure Number Five” on kuusikon sananmukaisesti viides täyspitkä, kysymys onkin pystyykö se parempaan kuin edellinen pommi. Toimiva aloitus on heti videoksikin väännetty hittibiisi ”Rejection Role”, ja mainio kappale on videon osalta hauska, varsinkin kun bändin vihulaiset, eli In Flames esiintyy myös pätkällä. Ja jotta tajuaisi videossa olevan läpän pitää nähdä myös In Flamesin video ”Trigger”. Hauskojahan nuo, mutta takaisin levyyn.

Nokkamies Speed on kyllä käsittämätön epeli, sillä laulutaidot senkun ovat vaan parantuneet ja kliinin ja ärsymisen harmonia on lähes täydellistä, tosin onhan se muittenkin jätkien soitto tiukkaa. Tämä 11 viisua sisältävä levy on hieman vaikeampi kuin edeltäjänsä ja tätä tarvitsikin kuunnella hetki ennen kuin pääsi juttuun täysin sisälle. Musiikillinen puoli on edelleen sitä samaa linjaa, mitä Soilwork on edustanut kautta aikojen. Hieman jotain jippoja on ujutettu biiseihin, mutta jossain osin melodisia osioita kappaleissa on vähemmän. Tosin aivan pirun loistava kutosbiisi ”Departure Plan”tekee suuren poikkeuksen, sillä hienon kuuloisia kikkoja ei ole säästelty tässä raidassa. Biisiä ei ehkä välttämättä ihan heti tunnistaisi Soilworkin tuotokseksi, jollei olisi bändi tuttu ennestään. Varsinaista hittiainesya tuossa kyseisessä pätkässä kuitenkin on. Muita levyn kohokohtia ovat mm. nimikkobiisi ”Figure Number Five” johon on ääntään lainannut Jens Broman Hatelight pumpusta, joka on täysin tuntematon ainakin minulle. Pisteet kotiin myös biisillä ”Distortion Sleep”, jossa lyriikat on mitä mainioimmat, harmikseni en vieläkään tosin ole saanut selville mitä tarkoittaa Guttersnipe?

Viitos figuuri sisältää helvetin hyviä biisejä, tarttuvia kertosäkeitä, tiukkaa kitarointia ja soittoa yleensäkin. Plus helvetin hyvän laulajan eli mitä muuta sitä voi toivoa tiukalta melohevi levyltä? Kauppaan heti siitä, siis jos götebörgi metalli mielyttää.