Kuva: sinKing - New Trinity

sinKing – New Trinity

Sinking, Hilselinko-kisan voittaja. Finnsih Metal Expon raati ylisti bändin murksaavaa voimaa, tehokkuutta ja saundia. Sinkun jälkeen on tullut aika debyytin ja lopullisen tuomion. Here we go…

Kaiken maailman Drivet ja Downboundit sun muut huolella läpikäyneenä lienee minun turvallista sanoa että tällainen asennemellakointi osataan jo Suomessa hyvin. Tyylisuunnalle on myös aina oma yleisönsä kotomaassamme, se tuskin tulee muuttumaan. On vain tarpeen että on joku joka vetää sitä paattia eteenpäin. Ajatelkaa vuoden -97 Machine Headia päivitettynä versiona parin lisämausteen kera. Sinking tulee kyllä ihan vaan Turengista, eli keskeltä hevon persettä ja on muodostettu edesmenneen Jane Doen raunioista. Ei tämä pelkästään asennetta ja pomppua ole, mutta kutsutaan tätä nyt ihan vaan metalliksi niin ei tarvitse selitellä. Metal Expon bändikilpailun finaali oli heille vasta kolmas keikka tämän bändin kanssa ja kundeille ei irronnut yhtään vähempää kuin ykköstila lukemattomien kilpailijoiden joukosta. Melkoisen hyvä alku? Jea.

Ei ole vaikeata tajuta bändin jumalatonta voimaa livetilanteessa kun seisoo katsomossa tuopillisen jälkeen ja hämmästelee kuinka valtavalla rytinällä bändi polkaisee jokaisen biisin. Sinking toimii hyvin livenä ja Sinkingin yleisö löytää heidät aina. Minäkin kuulun ajoittain heidän yleisöönsä, mikä ettei. New Trinity niputtaa bändin tähänastiset biisit yhteen hienosti tuotetulla kiekolla jossa saundit pelaavat, voimaa piisaa ja äkäistä meininkiä riittää ainakin omiin tarpeisiin.

Mutta niistä biiseistä – ne ovat ikävä kyllä melko keskinkertaisia kokonaisuuksia jotka ovat tosin vedetty osaavasti ja brutaalilla tavalla läpi. Biiseissä on hienoja palasia jotka toimivat omalla sarallaan mutta eivät ikään kuin sovi keskenään yhteen. Tämä ei ole keikalla ongelma eikä mikään, sillä bändi vakuuttaa lavalla ja raivoaa sinut melkoisen puhki. Levyllä taasen voi keskittyä ainoastaan itse biisien kuuntelemiseen ja mielen valtaa meidän jokaisen sisällä asustava pieni kriitikko. Kyllä tämä rytinä on ihan täysin vertailukelpoinen kansainvälisten kollegoidensa kanssa ja jopa pieksee muutamia niistä suoraan nekkuun. Jos joku olisi tehnyt heille vaan parempaa biisimateriaalia niin tämä olisi jo melkoinen debyytti.

Hatunnosto kuitenkin bändille lujasta duunista ja tuotteliaisuudesta. Omin käsin väännettyä meininkiä hyvin pitkälti ja jos ei kukaan suostu auttamaan, he tekevät sen sitten itse. Missään nimessä tämä levy ei ole mikään häpeäpilkku, sillä New Trinity on vahva debyytti jossa osataan tuoda esille Sinkingin hirmuista iskuvoimaa, joka on luonnollisesti keikalla potenssiin kymmenen. Suosittelen niille kuka ei ole vielä käynyt ihmettelemässä.