Kuva: Sinew - The Beauty of Contrast

Sinew – The Beauty of Contrast

Saksan hardcorekingit, Alveran Records on julkaissut uransa varrella kaikenmoista kuraa myös emo/punk/rock/indie-kategorien alta. Uusin veto yrittää saada hardcore kidit ostamaan myös muuta musiikkia on nimeltään Sinew.

Vuonna 2004 alkunsa saanut bändi perustuu Psycho Gambola -nimisen punkrock bändin jäseniin, jotka halusivat uusia haasteita punkrockin sivulle. Bändi julkaisi samana vuonna omalla nimellään kulkevan minicd:n ja sai pikkuhiljaa huomiota. Alveranin julkaisema ensimmäinen täyspitkä, ”The Beauty Of Contrast” on vahva albumi, joka sisältää kaksitoista kappaletta tunnelatautunutta alternative/indie -rockia. Levyä kuunnellessa mieleen ilmenee vahvasti yhteys kimuranttia ja erittäin tyylikästä alt-rockia soittavaan Dredgiin, mutta myöskään hämärää avaruusrockia vetävä Muse ei ole kaukana. Vertauksia Sinew on saanut myös tunnelmoinnilla ja raskaudella taituroivaan Tooliin.

Saksan pojilla on soitto hallussa ja The Beauty Of Contrast on hyvää vaihtelua Alveranin julkaiseman hardcoren keskelle, vaikka bändi tuskin kaikkia miellyttää, tunnelmallista, jopa soundtrackimaista soitantaa tarjoava Sinew vetää pisteet kotiin helposti. Aivan suoraan levy ei auennut, mutta Sinewiä voisi helpoiten kuvailla Musen uusimman levyn ja Dredgin ”Catch Without Arms” -albumin yhdistelmäksi.