Kuva: Sekaannus / Abortti 13 – Vapaa vai elossa?

Sekaannus / Abortti 13 – Vapaa vai elossa?

Tällä levyllä ei soiteta herkkää iskelmää tai poppia. Jo 80-luvulla aikansa meuhkanneet Sekaannus ja Abortti 13 ovat molemmat jo kertaalleen hajonneet, mutta tehneet paluun viime vuosien aikana. ”Vapaa vai elossa” –nimellä kulkeva splitti ei ole kummankaan paluulevy, sillä molemmat ovat jo tahoillaan julkaisseet materiaalia. Tämä seiskatuumainen oli siis vain ajan kysymys.

Molemmat yhtyeet kuulostavat verrattain hitailta, soittavathan ne vanhan koulun hardcore punkkia. Bändit eivät seuraa nykyaikaa, vaan pysyttelevät tiukasti ja uskollisesti siinä, mikä on niille itselleen tärkeää. Muusikot eivät ole enää poikia, soittotaitokin on kehittynyt 80-luvulta. Biisien sanoma on ajankohtainen, olivatpa nämä biisit sitten kirjoitettuja vuonna 1985 tai 2010. Kolmesta Sekaannuksen biisistä Tienvarsipommi upposi meikäläiseen parhaiten.

Abortti 13:n biisit jatkavat sillä samalla linjalla kuin ”Viimeinen verilöyly” –seiskan kappaleet, mutta tällä kertaa mukana on pari uuttakin biisiä. Abortti 13 soittaa myös coverina SS Decontrolin Boiling Point –kappaleen, joka on tosin saanut uudeksi nimekseen Kadonnut sairaanhoitaja löytyy. Yleisesti voitaneen sanoa yhtyeen otteen olevan jopa löysä, mutta sopivalla tavalla. Tapsa ei nimittäin kauheasti ota laulamisesta paineita, mutta eipä tarvitsekaan! Aborttien puoli puhuttelee meikäläistä enemmän, varsinkin Abortti 13:n mitalla hidas päätösbiisi Laumasielujen valtakunta. Tämä on sitä musiikkia, jonka mahtavuutta ei mitata teknisillä saavutuksilla. Hyvä niin.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

5 vastausta artikkeliin ”Sekaannus / Abortti 13 – Vapaa vai elossa?”

  1. Bändin nimi on muuten Abortti 13, paina se mielees, ja mieti vähän mistä toi nimi tulee, ja kuinka paljon se ottaa kantaa mihinkään.

 1. Voisin kysäistä että entäpä jos vaikka 14 vuotias tyttö raiskataan, tulee raskaaksi ja näin poispäin. Pitääkö tytön kärsiä rankka synnytys vielä tuon raiskatuksi tulemisen päälle ja sitten vaikkapa antaa lapsi adoptoitavaksi? se lapsi muistuttaisi ikävästä tapahtumasta koko lopun ikään. Eikä nyt sitten mitään ”jokainen lapsi on Jumalan lahja” kommentteja.

  T: Itsekkin kristinuskon tunnustava mutta järjen ja inhimillisyyden päässään pitävä ihminen.

 2. Terve Samael:

  hyvä kun kysyit, pyydän anteeksi etukäten jos mun vastauksessa on virheitä, mutten ole suomen kielinen.

  Totta kai asia olisi hyvin vaikea, onneeksi tämän tyypisiä tapauksia ovat hyvin harvinaisia. Suomessa tehdään vuosittain yli 10 000 aborttia, josta yleensä 2 tai 3 ovat eettisistä syistä (eli raiskauden tai insestin takia).

  Sen lisäksi kysyisin sinulta: mitä on parempaa: elää ja tietää isäsi oleva raiskaja tai kuolla? Mulle vastaus on selvä. Mutta vaikka olisi niin kova että olisi parempi olla kuolleena, eikö pitäisi olla hän itse joka päättää? Jos oikeesti on niin kova hän vois tehdä itsemurhan (en hyväksykään itsemurhaa, mutta on parempi kuin murha).

  Tytön näkökulmasta on totta että asia on todella rankka, mutta mun mielestäni on parempi että hän jatka raskauteen. Yleensä raiskatut tuntevat olevan arvottomia ja liikaisia (selitys on monimutkainen, mutta se on näin). Abortti vain tekee että tunne kasvaa ja että heille tulee lisää ongelmia.

  Mun mielestä tämä on todella kauhea juttu, jonka pitäisi saada loppumaan lisämällä rangaistuksia raiskajille. Raiskauksesta raskaana olevia pitää auttaa kaikilla keinolla, mutta lapsen elämääkin pitää pelastaa koska hänkin on uhri.

  Niissä kotisivussa (http://oikeuselamaan.org) on todella hyvä artiikeli ”22 kelvotonta argumenttia abortin puolesta” jossa puhutaan tästä. Minun mielestäni sitä kannatta lukea!

  1. Terevehys

   Asiallistakin keskustelua näemmä saadaan aikaan epäasiallisesta aiheesta. Aborttihan sinänsä on kamala juttu, mutta omasta mielestäni kasa soluja ei ole ihminen eikä siihen ole puhallettu sielua, tämä tietty on vain minun nöyrä näkemykseni asiasta. Totta on myöskin että abortti saattaa voimistaa likaisuuden ja arvottomuuden tunnetta. Loppujen lopuksi olen kuitenkin sitä mieltä että ko toimenpide tulee säilyttää laillisena, ihan vaikka vain siksi että jokaisella on oikeus valita kumman tien ottaa. Jos ajattelee että muutaman viikon ikäinen/muutaman päivän ikäinen soluläjä on sielullinen ihminen niin mikä jottei, pitäköön. Jumala kuitenkin kaikessa viisaudessaan, jos näin voi sanoa on sallinut meille vapaan tahdon niin hyvässä kuin pahassakin.

Kommentointi on suljettu.