Kuva: Sarke – Vorunah

Sarke – Vorunah

Darkthronesta on muodostunut instituutio, jonka toimintaa ohjaavat tiukat ja rajatut dogmit, vaikka yhtyeen musiikki on vaihtunut death metallista primitiivisen black metallin kautta punkahtavaan vanhan liiton heviin. Darkthronen muodostavilla Fenrizilla ja Nocturno Cultolla on kuitenkin aina riittänyt tekemistä myös muiden projektien muodossa. Nocturno Culto on selkeästi ollut se passiivisempi osapuoli, mutta hän on näkyvin osa uudehkossa Sarke-yhtyeessä.

Herra Culto tosin vastaa vain vokaalipuolesta, biisit ja sanoitukset ovat Sarke-nimellä kulkevan kaverin käsialaa, joka on soitellut rumpuja aiemmin Kholdissa ja Tuluksessa, joihin on siis liitetty myös Eikind-nimi. Puheet ”Nocturno Culton” bändistä voidaan siis haudata saman tien hankeen. Kuten arvata saattaa, on Sarken musiikin pohjalla black metal. Sävellyksissä on kuitenkin yleensä rockaava pohjavire, ja biisit kuulostavat riittävän monipuolisilta keskenään. Thrashahtavasta Primitive Killing –aloituskappaleesta liikutaan 13 Candlesin gootahtavaan maalailuun.

Sarken mielestä black metallin ei tarvitse olla syntikkamatoilla kuorrutettua kaahailua, ja olen siitä kyllä täysin samaa mieltä. Sarke edustaa sitä likaisempaa ja suoraviivaisempaa, ja ehkä aavistuksen verran junnaavaakin puolta black metallista. Sooloprojektina ja bändinä Sarke oikeuttaa helposti olemassaolonsa, ja vaikka ”Vorunah” ei välttämättä ole suuri merkkiteos, on se ainakin debyyttinä onnistunut.