Kuva: SaraLee - Damnation to Salvation

SaraLee – Damnation to Salvation

SaraLee on aloittanut bänditoimintansa kuluvan vuosituhannen alussa. Alkuaikoina yhtye tosin toimi nimellä Restless, julkaisten ko. nimen alla kolme demoa. Vuonna 2003 nimi vaihdettiin nykyiseen muotoonsa. Nimenvaihdoksen jälkeen yhtye julkaisi kokoelman kolmesta demostaan ja onnistui sen avulla herättämään levy-yhtiöiden kiinnostuksen. Vuonna 2005 yhtye kiinnitettiin Firebox Recordsin talliin. Debyyttialbumi ”Darkness Between” julkaistiin kesällä 2006 ja yhtye teki julkaisun tiimoilta keikkoja ympäri Suomea. Kuluvan vuoden marraskuun keskivaiheilla sai julkaisunsa tuore kakkosalbumi ”Damnation to Salvation”.

Debyyttialbumilla luokittelin SaraLeen enemmänkin Negative/Lovex -akselin yhtyeeksi, kuin vakavasti otettavaksi rock-bändiksi. Uudella levyllään bändi on selkeästi irrottautumassa goottihuokailuista ja ottamassa merkittävän askeleen miehekkäämmän rockin maailmaan. Yhtenä merkittävänä osatekijänä voidaan pitää yhtyeen Aksu Hantun toimesta uusituneita rouheampia rocksoundeja. Myös vokalistimies Joonas on saanut ilmaisuunsa huomattavasti lisää varmuutta debyyttiin verrattuna. Tulkinta on selkeästi rohkeampaa ja sisältää myös kaivattua revittelyä. Yhtyeen sävellystaito on myös karttunut debyyttiin verrattuna, eikä kappalemateriaalia voi enää moittia liiasta samankaltaisuudesta.

”Damnation to Salvation” on hieno kokonaisuus tarttuvaa ja miellyttävää rock-metallia. Albumilta ei ole poimittavissa heikkoja lenkkejä, mutta sitäkin enemmän kohokohtia. Arvostelijaa eniten miellyttäviä hetkiä ovat huutolauluillakin siunatut Sleeping in the Fire sekä Catch The Moon, Sentenced-viboja aiheuttava Nights (We’re Living For), 69-fiiliksiä lainaileva Remains of Carmen sekä levyn päättävä eeppisempi raita Last Day Alive. SaraLee osoittaa uudella albumillaan olevansa valmis valloittamaan Suomen kunnaita suuremmassakin määrin, eikä ulkomailla pyrähtäminenkään mikään hullumpi veto olisi.