sacrilegious_exalted

Sacrilegious Impalement – II – Exalted Spectres

Lahtelainen, kahden miehen black metal -bändi Sacrilegious Impalement ei ole itselleni totta puhuen kovinkaan tuttu tapaus. Joskus olen yhtyeen musiikkia kyllä päässyt kuulemaankin, mutta bändin tuorein pitkäsoitto ”II – Exalted Spectres” on ensimmäinen kuulemani albumikokonaisuus tältä orkesterilta.

”Exalted Spectres” on aika helppo levy päästä sisälle, kun kuulija saa jutun jujusta kiinni jo ensimmäisillä kuuntelukerroilla. Syykin on selvä: Sacrilegious Impalementin riffivetoinen black metal seivästää tehokkaasti. Tyypit selvästi tietävät, mitä tekevät. ”Exalted Spectres” ei juurikaan rönsyile, vaan pysyttelee tiukasti asiassa. Jokin kuitenkin mättää, enkä tarkoita nyt ripeää rumpukomppia.

Sacrilegious Impalementin ongelmana ei ole bändin jäsenten soittotaito, musiikilliset oivallukset tai edes biisinkirjoitustaito. Jos jokin estää bändiä nousemasta keskinkertaista mielenkiintoisemmaksi tapaukseksi, niin se johtuu lähinnä koko paketin kaavamaisuudesta. ”Exalted Spectres” ei nimittäin tarjonnut yhtäkään aitoa yllätystä, vaan kaikki kuulostaa jo ainakin kertaalleen tehdyltä. Sacrilegious Impalement ei poikkea liiaksi tutuilta poluilta, mutta toisaalta uskon tämän olleen jo lähtökohtana ”Exalted Spectresin” tekemiselle ja se onkin varmasti pätevä syy black metal -diggareille arvostaa levyä. Mitään oikeaa vikaahan levyssä ei varsinaisesti ole, mutta päätöskappale Grand Funeral Convoyn kaltaisia vetoja olisi voinut olla pari kappaletta enemmänkin.