Kuva: Rytmihäiriö - Saatana on herra

Rytmihäiriö – Saatana on herra

Kuka muistaa, kun thrash-buumin varjossa 80- ja 90-lukujen vaihteessa kuunneltiin mm. Amenia, Xysmaa, National Napalm Syndicatea, Rytmihäiriötä ynnä muuta kotimaista visvaa ja öykettä? Iloksemme nuo ajat ovat tulleet nyt takaisin, kun Rytmihäiriö julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa 14:ään vuoteen!

Kaupungilla on viime aikoina liikkunut huhuja, että Rytmihäiriö on elämänsä kunnossa, ja kun viimein sain heidän uunituoreen Saatana On Herra -levyn käteeni, voin vain todeta huhujen olevan täyttä totta. 14 biisiä seuraa tuttuun tapaan gambinan punaista lankaa tappaen ryyppykaverit armotta. Lisää uskottavuutta rankoille teksteille tuo uusi laulaja Une, jonka voisin kuvitella keikalla olevan melkoisen häiriintynyt ja energinen. Levyllä kuullaan paljon myös vierailevia tähtiä (mm. Mika Luttinen, Impaled Nazarene), mutta mitään lisäarvoa starat eivät levylle mielestäni tuo. Rytmihäiriön soitto on uskomattoman terävää ja millintarkkaa, jopa sounditkin ovat tälle tyylilajille erinomaiset. Aina kun biisit alkaa junnaamaan paikalleen, niin jostain löytyy uusi vaihde ja korjausliike on tehty.

Levy on kokonaisuutena ehjä ja sopii hyvin aggressiivisiin fiilareihin. Suosittelen kuuntelemaan levyä niin suihkussa kuin liikenteessäkin. Gambina päissään levy voi koitua jopa hengenvaaralliseksi.