Kuva: Rotten Sound - Exit

Rotten Sound – Exit

Turvat rullalle ja grindaus käyntiin. Tätä kyseistä tuotosta onkin jo hetken aikaa odoteltu, sillä Rotten Soundin edellisestä Murderworks-levystä on aikaa jo parisen vuotta. Siinä välissä toki tuli ulos myös Murderlive niminen dvd.

Kuten sanoin on pari vuotta kulunut edellisestä, murskaavan loistavasta albumista ja toiveet olivatkin korkealla kun kuulin uudesta levystä, joka on nimeltään Exit. Mustalla huumorilla työstetty levyn kansi antaa kuvan siitä mistä Rotten Sound kertoo platalla. Nimikkokappaleen sanoituksista voi päätellä jotain ”Have no regrets, end your days, blast an exit”. Synkkää tunnelmaa, itsetuhoisia ajatuksia, poliittista kannanottoa ja tulenaroista asioista keskustelevia tekstejä. Sanoitukset ovat varsin hyvin kirjoitettu ja se jos joku on ehdottomasti plussaa. Moni grindi bändi voisi helposti heittää gore-blood-gut tyylin sanoitukset ja painaa menemään, mutta rotiskon pojat ovat taas ajatelleet tekstejä varmasti hyvinkin pitkään.

Kun taas puhutaan Rotten Soundin musiikillisista ansioista, on Exit orkesterin neljäs täyspitkä ja suoraan sanottuna lunastaa paikkansa diskografian kirkkaimpana tähtenä. Epäilevänä tuomaksena mietin Murderworksin jälkeen, että pystyykö bändi tästä tiukempaa ja kovempaa grindiä enää edes tekemään. Vastaus tuli yllättäen, aivan puun takaa, sillä uuden levyn kappalemateriaali on tiukempaa kuin koskaan. Kaikki kahdeksantoista kappaletta ovat hyviä, mutta saattavat välillä hienoisen kuulostaa Murderworksin biiseiltä. Saman tyylisiä laulusovituksia ainakin bongasin. Vuoden kovimpiin levyihin lukeutuva Rotten Soundin Exit on syytä löytyä jokaisen alan harrastajan levyhyllystä.