Rex Mündi – IHVH

Rex Mündi – IHVH

Rex Mündi on niitä tapauksia, joista huokuu mielikuvitusta kutkutteleva mystisyys jo metrien päähän. Jo heti on kylläkin selvää yhtyeen olevan black metallin asialla. Yhtyeen alkuperämaaksi on ilmoitettu Ranska, mikä tietty lisää eksoottisuutta ja kiinnostavuuskerrointa pikkuisen ylöspäin. Debyyttipitkäsoitto ”IHVH”:n sisältö on pääsääntöisesti sävelletty jo vuosina 2003 ja 2004, ja ne on äänitettykin ”IHVH”-demolle jo vuonna 2005. Tämä ”IHVH” on siis kyseisen demon uusintaäänitys, josta on parit biisit vaihdettu. Sekavaa?

Sisällöltään ”IHVH” ei puolestaan ole kovinkaan sekava. Myrskyisää ja myrkyllistä, raakaakin black metallia, joka pyrkii kuitenkin samanaikaisesti myös sofistikoituneempaan ilmaisuun ja hillitympään ulosantiin. Ei IHVH musiikillisella puolella missään tapauksessa omaperäisyydellä juhli, mutta se on kieltämättä pienillä yksityiskohdilla elävöittänyt kokonaisuutta. Rex Mündi ei herkuttele satanismilla tai hakkelukseksi iskettävillä Jestaksilla, vaan peilaa enemmänkin okkultismia ja siihen liittyvää mystiikkaa. Toki joku voi tästä aiheesta kysyä, onko Rex Mündin tulkinta black metallista sitä aitoa black metallia vai ei. Itse sanoisin Rex Mündin tavoittavan black metallille ominaisen atmosfäärin kevyesti.

Täydellisyyttä ”IHVH” ei kuitenkaan hipoile, vaikka siihen kurkottaakin. Levyllä on ehdottomasti hetkensä, mutta kokonaisuutena se ei ole niin iskevä kuin mitä se voisi olla. Pienet elävöittämiskeinot ovat nopeasti tuttuja, eivätkä ne itsessään tee ”IHVH”:sta keskinkertaista omituisempaa albumia.