remissions

Remissions – S/t

Henkinen kamelinselkä napsahtaa poikki ja jälki on todella rumaa, kun Remissions karjaisee toisen kerran. Puolitoista vuotta sitten ilmestyneen seiskatuumaisen jatkoksi mäjähtänyt kymppituumainen jatkaa edeltäjänsä linjoilla soittaen hyvinkin raskasta ja metallisävytteistä hardcorea. Harvinaisen timmisti ja murjovasti soitettuna, breakdowneja ja tukevaa riffittelyä unohtamatta. Ja Keho pistää itsensä täysillä likoon, kuten koko muu bändikin.

Näin olin päättänyt jo etukäteen aiemmin kuullun materiaalin ja tiukkojen keikkojen perusteella. Kun levyn sai sitten oikeasti pyörimään soittimeensa, oli mukava huomata etteivät ennustajaneukon lahjani ole täysin ruosteessa. Remissions vastasi odotuksiin täydellisesti. Ehkäpä Remissions ei enää aiheuta samaa ”Oho! Ahaa!” -reaktiota kuin seiskatuumaisellaan, mutta missään tapauksessa se ei petäkään vaikka A-puoli onkin aavistuksen verran tykimpi kuin B-poski. Ei yhtyeen ote missään vaiheessa varsinaisesti lipsu, jostain syystä ne kovatasoisemmat sävellykset vain ovat A-puolella.

Remissionsin kymppituumainen pähkinänkuoressa; keskinkertaista isompi läjä julkaisijoita, neljä biisiä, noin 20 minuuttia eli kolmannestunti turpaan. Sitä itseään. Suosittelen jokaiselle metallisen hardcoren diggarille kokeiltavaksi, vaikkei sisällä olisi edes paha mieli.