Kuva: Ratface - Demon Dayz

Ratface – Demon Dayz

Kuka tekee katujen, kujien ja viemäreiden katkuista hardcorea, no Ratface tietenkin. Rottanaamojen alunperin demona nauhoittama tuotos muuntuikin minicdksi ja Fast Rock Factoryn julkaisemana ”Demon Dayz” on nyt ulkona. Kaikkihan tietävät, että Ratfacen miehistö koostuu Rejected, Bleeding Heart ja St. Hood -orkestereiden jäsenistä, joten ei siitä sen enempää. Rottanaamojen tyyli on raskas, mutta helvetin äkkipikainen hardcore.

”Demon Dayz” pitää sisällään seitsemän toistakin kovempaa ja likaisempaa raitaa. Meiningissä on mukana myös reilu satsi räppimeininkiä, joka toimii vaikkapa juuri Bringa Of Beatz, Raiser Of Downz -raidassa todella hyvin. Vierailijoita levyllä kuullaan puolestaan nimimerkkien Ill Beatdown (a.k.a. Daddy Upfront) ja BB King (a.k.a. Sumo) takaa. Miehistön soittokokemus takaa sen, että biisit kuulostavat tiukoilta, enkä voisi kuvitella sopivampaa miestä mikrofonia rankaisemaan tämän orkesterin kohdalla kuin MC Respektorin, jakamassa respektiä sitä ansaitseville. Välillä paahdetaan oikein kunnolla, lähes grindcorehtavalla tahdilla kuten From Da Streetz demonstroi.

”Demon Dayz” on nopeasti ohi, mutta eipä siihen kovin äkkiä pääse kyllästymäänkään, levyllä kun on oikeastaan kaikki juuri niin kuin pitääkin, soundit ovat hyvät ja biisit hiton tiukkoja. Lyrikaat kannattaa tarkistaa myös, sillä tekstit ovat vähintään yhtä timanttisia kuin biisitkin. Tsekatkaa rottanaamat ulos ja käykää kattomassa keikoilla.