rainofacid_lostsouls

Rain of Acid – Lost Souls

Jo kannesta, nimestä ja levyn tekijätiedoista voidaan päätellä hyvin paljon, minkälaisia eväitä kuuluu vaasalaisen Rain of Acidin reppuun. Debyyttilevy ”Lost Soulsin” tuottajana on pallotellut jokapaikan muskelimies Tuomas Saukkonen ja miksaajana puolestaan Juho Räihä. Äänittäjä Jukka Salovaara on hänkin ollut osana Before the Dawnin taustajoukkoja, joten kuulijalle ei tule minkäänlaisena yllätyksenä että Lahden miehet ovat olleet vaasalaisille suunnannäyttäjiä.

Kuuntelu paljastaa kaikkien ennakkokäsitysten pitävän kutinsa. Hyvin vahvasti ”Lost Soulsissa” kuuluukin tiettyjen Lahti-bändien vaikutus, vaikka vaikutteita on toki haettu muualtakin, pääasiassa kuitenkin Göteborgista. Rain of Acidin tapa soittaa melodeathiaan on onneksi kitaramelodioita suosiva, vaikka puolipakollisia syntikoitakin käytetään. Kokonaisuudessaan ”Lost Souls” tarjoaa joitakin hyvin onnistuneita melodioita, mutta myös tukuittain jo kuluneita ratkaisuja. Esimerkiksi laulajan kärinälaulu ei varsinaisesti jää mieleen, ja hyvien melodioiden ja riffien sekaan mahtuu paljon tusinaroinaakin.

Pätevistä äänittäjistä huolimatta albumin soundimaailma on jäänyt jokseenkin kulmikkaaksi ja siloittelemattomaksi, jopa demomaiseksi. Toisaalta toisena ääripäänä olisi ollut tehdä levystä valju ja steriili, liiankin sisäsiisti tapaus josta puuttuu kaikki karkeus. Omissa korvissani Rain of Acid erottuu sillä, että sillä taitaa ihan oikeasti olla sielu, vaikka kadonneeksi sitä voisi väittääkin. Ihan hyvä debyytti, vaikkakin yllätyksetön.