psykoanalyysi

Psykoanalyysi – Kivitys

Psykoanalyysi tekee todentotta selväksi, mitä mieltä se on äänestämisestä vaikuttamiskanavana. Yhtyeen epäpyhä kolminaisuus sai jo aiemmin osat ”Kusetus” ja ”Vitutus”, nyt on sitten aika mennä sanoista tekoihin ”Kivityksen” myötä.

Musiikillisesti ”Kivitys” tarjoaa yhtä paljon vaihtelua kuin vaalitentit. Lähinnä vain kasvot ja nimet vaihtuvat, mutta sisältö pysyy jotakuinkin samana. Psykoanalyysin tummanpuhuva hardcoren ja grindcoren yhdistelmä saattaa olla yksipuolista, mustavalkoista ja itseään toistavaa. Mutta se ei tässä tilanteessa haittaa yhtään, vaikka Psykoanalyysillä ei olekaan vihaisuutensa lisäksi muita ässiä hihassaan. Yhtyeen vaahtoaminen on nimittäin rehdimpää kuin keskivertopoliitikon vaalilupaukset. ”Kivityksen” pitkä kappalelista puistattaa aluksi ja bonuksena on vielä muutama lisänumero. Irwin Goodmanin Haistakaa paska koko valtiovalta on hyvä ja aiheeseen sopiva kappale, mutta sitä biisiä vaan ei ole tehty tähän muottiin. Kaksi Terveet Kädet -coveria sen sijaan ovat, mutta ne ovat todella ilmeisiä valintoja. Covereita on yhteensä viisi ja niiden lisäksi on vielä yksi kappaleluettelossa mainitsematon biisi. Yhteensä 24 raitaa 21 minuutissa.

Suorat lyriikat ovat vähän naiivia ”kyttä on poliisi” -osastoa, mutta toki menevät näinkin äkäisen musiikin yhteydessä vaivatta. Kaikki on päin v*ttua; politiikka, suuryritykset, ihmiset, media ja varsinkin MySpace. Pätkä ”Kohta Myspace Tomppa kiikkuu hirressä” hymyilytti. Bändillähän on muuten itselläänkin MySpace-accountti, joten he tietävät mistä puhuvat?