Kuva: Profane Omen - Beaten into Submission

Profane Omen – Beaten into Submission

Profane Omen edustaa minulle uutta heviä, joka ammentaa musiikkiinsa aineksia pääasiassa ysärimetalin saralta. Phil Anselmomaiset laulut yhdistettynä rullaaviin ja jyrääviin tamppausriffeihin ei jätä arvailujen varaan, kenen vihtaan tällä kertaa on kustu.

Vuodesta 1999 asti kasassa ollut Profane Omen kävi plokkaamassa Finnish Metal Expossa noin kuukausi siten vuoden tulokkaan pytyn. Varmasti aiheesta, sillä musiikki on tasapainosta ja hyvin skulattua. Vauhdikas soitanta sekä erilaiset kikkailut lauluilla tuovat mukavan lisänyanssin sinänsä tylsään hevipaahtoon. Bändi on tällä hetkellä selvästi liekeissä, mutta tuleen ei silti kannata jäädä makaamaan. Webbisivuja ja levyn kansia tutkiessa voidaan päätellä bändin jäbistä hehkuvan hurtin huumorin olleen avuksi maailman valloituksessa, mutta musiikki puhukoon puolestaan.

Voidaan todeta, että kyseessä ei ole pöllömpää huhuilua, vaikka lievä tasapaksuus välillä vaivaakin kokonaisuutta. Pitkässä juoksussa tämä saattaa kuitenkin avautua, niin kuin yleensä hyvillä levyillä on tapana tehdä. Profane Omenin debyytin myötä suomihevi on ottanut selkeän askeleen eteenpäin.