Kuva: Pelle Miljoona - Pelle Haminast ja Pelle Miljoona & Polla Rules live

Pelle Miljoona – Pelle Haminast ja Pelle Miljoona & Polla Rules live

”Pelle Haminast” ja Pelle Miljoona & Polla Rules live dvd on lämminhenkinen dokumentti Pelle Miljoona lapsuusvuosista Haminassa. Dokumentin idea kasvaa pikkuhiljaa ehjäksi kokonaisuudeksi alun hieman epämääräisestä kohkaamisesta huolimatta. Toisin sanoen dokkari tempaa salakavalasti mukaansa, ja loppujen lopuksi on viihdyttävä ja mielenkiintoinen näkökulma Pelle Miljoonan elämään.

Dokumentissa kierretään Haminan kaupungin paikkoja läpi, jotka ovat jollain tavalla olleet merkityksellisiä Pellen lapsuudessa. Vanhan kotipiha, Koulu, blueskivi jne… Jokaisella meillä löytyisi vastaavanlaisia kiinnekohtia omaan elämään. Elokuvan siivellä katsoja pääsee myös paikkoihin, joihin veikkaisin elävässä elämässä olevan mahdotonta päästä. Yksi leffan parhaista kohdista onkin fiilistelyt vappuna Pellen mökillä. Kohtaus huokuu Pellen hyvää meininkiä auton öljynvaihtoineen ja saunalämmittämisineen.

Teknisesti filmi petraa loppua kohden. Vanhat kaitafilmipätkät sekä animaatiot tuovat hyvää lisäpiristystä parin kameran kuvauksiin. Vain muutamat kameranheilumiset alussa ja lopun takahuonekohtauksessa pistää ns. ketuttamaan. Yllättävää kyllä, että dvd:n tekemisessä crew oli jopa 60 henkilön vahvuinen. Dokumentin lisäksi dvd:llä on vähemmän kiinnostava 17 biisin mittainen livetaltiointi Pellen nuoruudenajan yhtyeensä Polla Rulesin kanssa.

Elokuva täydentää mukavasti henkilökuvaa Pelle Miljoonasta, joita aikaisemmin olemme kirjojen ja tv-ohjelmien muodossa saaneet ihastella.