Oceanwake - Kingdom

Oceanwake
Kingdom
 (CD)

Levyarviot · Lisännyt ·

4/5
Julkaisija: (julkaistu: 22.4.2013)

Allekirjoittaneelle Oceanwake-bändin nimi on tätä ennen tullut tutuksi vain satunnaisista keikkajulisteista. Mitään demoja Oceanwake ei tietääkseni ole lähetellyt ainakaan Lampaalle arvosteltavaksi, joten yhtyeen siirryttyä suoraan pitkäsoiton pariin sen olisi parasta tietää mitä se on tekemässä. ”Kingdomista” päätellen se tietää.

Melodisen deathiin ja doomiin proge-elementtejä sekoittava Oceanwake käytännössä jatkaa suoraan noita genrejä yhdistelleiden bändien perintöä, mutta kehittää genreään myös uusiin suuntiin. ”Kingdomilla” tuota kehitystä viedään eteenpäin psykedeelisten ja post-rockimpien vaikutteiden lyödessä läpi ja sulauduttua sujuvasti Oceanwaken osaksi, jolloin tuloksena on paikoin leijailevaa ja tunnelmallista musiikkia hieman Isisin tyyliin. Itse sain Oceanwaken tästä puolesta enemmän irti, mutta yhtye näyttää säilyttävän hyvän balanssin tekemisissään. Biisit linkittyvät osaksi suurempaa kokonaisuutta myös lyyrisesti, tosin arvostelukappaleen mukana ei sanoituksia seurannut.

Kun albumin kuudesta kappaleesta kolme ylittää 10 minuutin rajapyykin, voitaneen puhua jo eeppisestä tapauksesta. Albumi pitää pääosin itsensä mielenkiintoisena, vaikka toisaalta levyllä on myös sellaisia hetkiä joina Oceanwake ei saa puhallettua tarpeeksi tuulta purjeisiinsa. Kokonaisuuden kannalta mennään silti plussan puolella ja kyllähän ”Kingdomia” pystyy eeppisen ja tunnelmallisen metallin diggareille suosittelemaan.