Kuva: novembersoundsbetter – The Air Is Heavy With Forevers

novembersoundsbetter – The Air Is Heavy With Forevers

Suomen emoin bändinnimi -titteliä jo vuosikaudet kantanut novembersoundsbetter taistelee vuonna 2008 myös Emoin levynnimi -kategoriassa ”The Air Is Heavy With Forevers” -debyytillään. Vaikka itse en tätä emoksi kuitenkaan kategorisoisi, kyllä screamo on screamoa vaikka kuinka marraskuu painaa päälle.

Amerikka tässä paistaa vahvasti läpi, ja hienoahan se on että meilläkin osataan hommat ison maailman malliin. Välillä kuitenkin tuntuu, että bändi yrittää haukata liian isoa palaa, kunnianhimoiset riffit takeltelevat eikä lauluista – puhtaista sen enempää kuin huudoista – löydy sitä samaa Amerikan-otetta. Lisäksi myös Kauhajoella on yleisen harhakäsityksen mukaan luultu ilmesesti, että kuka tahansa pystyy huutolaulut hoitamaan – kaikkihan nyt karjua osaa – mikä ei ikävä kyllä pidä paikkaansa, ja sen saa kuulija tuta. Biiseissä on selvästi ideaa ja punainen lanka säilyy läpi levyn, mutta toteutus ontuu liiaksi.

Levyn parasta antia ovat ehdottomasti instrumentaalisesti helisevät post-rock-osuudet, joihin bändi voisi panostaa nykyistä huomattavasti enemmän, sillä pidemmän päälle laulut alkavat todella vihlomaan korvaa.