Kuva: NoFX - Regaining Unconsciousness

NoFX – Regaining Unconsciousness

Nofx on sitten vuonna 96 ilmestyneen ”Heavy Petting Zoo” albuminsa jälkeen vaipunut paitsioon omassa kuppaisessa punkmaailmassani. Sen aikaiselta suosikkibändiltäni alkoivat valtaamaan alaa raskaamman osaston bändit, kevyemmän sarjan hassuttelijat jäivät auttamatta jalkoihin. Joitain biisejä on viime vuosien aikana tullut kuunneltua, ja täten on näppituntuma bändiin säilynyt vanhojen klassikkolevyjen toimiessa hyvänä kivijalkana bändin diggailulle.

Viimevuotinen BYO splitti Rancidin kanssa sai kiinnostuksen taas heräämään, ja varsinkin tämän uutta albumia uumoilevan ep:n toinen raita The Idiots Are Taking Over sai uskomaan ettei bändiltä ole todellakaan vitsit lopussa lukuisista julkaisuistaan huolimatta, kuten olin erheellisesti alkanut uskomaan. Biisissä yhdistyvät hienosti kaikki NoFX:n huippuosaamisen alat; melodinen ja nopea skedepunkki, rauhallinen ska-välikohta ja hienot bassokuviot. Kaiken kaikkiaan levy on hyvin monipuolinen, Franco Un-American sisältää jopa konerumpuja (vai alkaako päässä heittää??!) ja Hardcore 84 on nimensä mukaisesti vanhan koulun hardcorea, NoFX vaikutteilla tietysti.

Jos bändin toivoisi johonkin suuntaan kehittyvän, tai vaikka kokeilumielessä hairahtavan, voisi tämä olla mielenkiintoinen suunta. Niin hyvä maku tästä teaserista jäi, että taidanpa poimia levyn kaupan (Anttila??) hyllystä kunhan se sinne asti kerkiää.