new_waters

New Waters – Lions

Kerran tuli nähtyä New Waters jakamassa sama lava Lighthouse Projectin ja Viva Clarityn kanssa. Vaikka illan performansseista New Waters ei ehkä ollutkaan itselleni se etukäteen kaikkein odotetuin, tarjosi se silti jymyimmän yllätyksen. Kun kotioloissa kuuntelee yhtyeen ensijulkaisua ”Lions”, on vaikutus jokseenkin samanlainen.

New Waters soittaa siis hardcorea, metallivaikuttein. New Waters ei korosta liiaksi metallista puoltaan eikä vie musiikkiaan New Yorkin kaduillekaan, saati että olisi millään tavalla edes tekorankka vaikka melko suorasukainen onkin. Varmasti ainakin (hieman vanhempi) Lighthouse Project voidaan vaivatta namedropata yhdeksi New Watersien suureksi vaikuttajaksi. Toki melodistakin särmää löytyy, mutta jellonan kulmahampaat on jätetty hiomatta. Varsinkin neloskappale Manifest on varsin pätevä veto.

Todella vaikuttava ensikarjaisu vielä suhteellisen tuntemattomalta bändiltä. ”Tekeekö New Waters suurenkin vaikutuksen ja mullistuksen suomalaiseen hardcore-skeneen” on kysymyksenä samaa kaliiberia, kuin onko levyn kannessa tiikeri, leijona vai liikeri. Käytännön merkitystä vastauksella ei lopulta ole, riittää vain kun homma tehdään vakuuttavasti ja hyvin.