Kuva: Nasty - Aggression

Nasty – Aggression

Täällä meillä varsin tuntematon suuruus, puoliksi Belgiasta ja puoliksi Saksasta kotoisin oleva Nasty siirtyi isommalle lafkalle ”Declaring War” -debyyttialbuminsa jälkeen ja nyt saatavilla on ”Aggression”, bändin toinen täyspitkä.

Alunperin ehkäpä semisti läpällä, mistäpä näistä tietää kuinka tosissaan ovat, soittanut bändi veteli välittömästi loppuunmyydyllä ”The Beginning…” -minillä varsin väkivaltaisen kuuloista deathmetallihtavaa beatdownia à la Crawlspace. Ensimmäinen levy jatkoi minin kaavaa brutaalina ja raskaana, mutta ”Aggressionilla” Nasty on ottanut hieman takapakkia ja tyytyy lähinnä soittamaan pelkkää metallista beatdownia ja vaikka death-vaikutteet ovat edelleen läsnä, varsinkin vokaaleissa, ei Nasty kuulosta enää yhtä uhkaavalta kuin aikaisemmilla levyillään. ”Aggression” on kuitenkin todella raskasta mutta monesti kuultua tanssimusaa, joka varsinkin Keski-Euroopassa tuntuu menevän hyvin kaupaksi, sillä Saksan suunnalta tämän tyylisiä orkestereita löytyy kohtuullisen paljon. Lisäväriä pakkaan tuovat vierailevat laulajat, joista varsinkin Six Ft. Ditchin runsaasti hehkutetun Peacheyn esitys jättää kaipaamaan lisää biisin Rockets With A Message osalta, jossa tämä murto-osan heittää läppää jonka jälkeen ohjat ottaa yksi Surge Of Furyn vokalisteista. Peachey tosin heittää hieman lisää juttua toisessakin biisissä, joten SFD-faneille se riittänee.

Aggression on oikeastaan levy, josta ei sinänsä voi kauheasti pahaa sanoa, muttei sen ihmeemmin hyvääkään. Se on erittäin peruskamaa, joka kalpenee ehdottomasti edellisen levyn rinnalla tasapaksummilla biiseillään. Sanoituksia en oikeastaan uskaltanut lukea hirveän paljon, sillä totesin että kun musiikki kerran toimii ihan kivasti, eivät ne sanat taida tällaisessa musiikissa kovin paljon edes merkitä, vai mitä?