Kuva: myGRAIN - Orbit Dance

myGRAIN – Orbit Dance

Saatekirje kertoo Mygrainin edustavan melodisen death metallin uutta aaltoa. Paljon tuntuu melodisen death metallin määritys muuttuneen ajoista, jolloin At The Gates ja muut alan kärkinimet kaatoivat metsää vihaisella mätöllään.

Melopullaa tarjoillaan tällä kertaa yllätys, yllätys Children Of Bodom -vaikutteilla maustettuna ja välillä laulaja vetää kyllä niin ”Laihona”, että pyörähtäisi Nils Gustaffssonkin sohvallaan. Onneksi laulutyylissä löytyy myös vaihtelua ja toisinaan räyhätään hiukan ruotsalaisen Darkanen tyyliin. Puhtaita vokaalejakin vedellään ja välillä niissä onnistutaan, välillä taas ei. Syntikat luovat joissain biiseissä onnistuneesti hiukan industrialmaisia äänimaailmoja. Soundit ovat lätyllä kaikin puolin kunnossa ja soittopuoli orkesterilla pelaa niin kuin pitääkin.

Kunhan vain pääsee pahimman Bodom närästyksen yli alkaa levy avautumaan ja kyllähän tämä omassa laatikossaan ihan hyvin toimii, eikä liiallisiin tilutteiluihin onneksi sorruta. Lievä omaperäisyyden puute vaivaa, mutta sekin luultavasti korjaantuu kunhan orkesterille kokemusta karttuu. Jos edellä muutamaan kertaan mainittu suomen myyntivaltti nappaa, etkä saa infarktia puhtaista vokaaleista, kannattaa tämä albumi katsastaa.