Kuva: My Own Grave - Necrology

My Own Grave – Necrology

Kyllä ne ruotsalaiset osaavat. Ainakin musiikin teon. Jollain saralla. My Own Grave osaa. Lyhyesti ”Necrology”-levy on deathmetallia thrash-vaikutteilla. Omat hatarat tiedot deathmetallissa ovat lähinnä sellaisten bändien varassa kuin Six Feet Under ja Malevolent Creation ja samaan kastiin voidaan laskea myös Dying Fetus ja Bolt Thrower. Thrash on sen sijaan on vieläkin tuntemattomampi saareke. Ainoita kokemuksia on hardcorebändi Sworn Enemyn The Beginning of the End -levyn raivokas thrash-ulostulo.

Hehkutin My Own Gravea kovasti jotain tietäville kavereilleni, mutta kovinkaan vahvaa vastakaikua en saanut. Lähinnä sen takia että bändiä ei monikaan tuntenut, enkä minäkään tätä ennen. Siis mitä ja milloin? Jostain luin että Necrology on bändin ensimmäinen levy kolmeen vuoteen. Entäs sitten sen sisältö? Kaikessa yksinkertaisuudessa Necrology tarjoaa munille potkivaa deathmetallia. Jos minulla olisi munaa, olisivat ne housuissani, My Own Gravella ne on levyllä.

Laulaja murjoo vokaaleja ja konsonantteja todella brutaalisti, jopa niin taitavasti, että ajoittain jopa kokonaisia sanoja tunnistaa. Mikä ei tietenkään ole itsetarkoitus. 10 kappaletta (+intro) ja 35 minuuttia eikä yhtään liikaa. Valehtelematta Necrology on yksi vuoden 2009 brutaaleimmista tuotoksista (jos ei lasketa [housuun] ruokamyrkytyksen aiheuttamia tuotoksia). Turpaanveto/-saaminen luonnistuu huomattavasti mukavammin tämän levyn tahdissa.