Kuva: My Fate - Room For Regret

My Fate – Room For Regret

Tamperelainen My Fate on varmasti yksi sinnikkäimmistä yhtyeistä kotimaisten metallibändien kentällä. Bändi on nimittäin julkaissut kaikki tuotoksensa oman My Fate Music -levymerkkinsä kautta. ”Room For Regret” on yhtyeen kolmas täyspitkä, joten työnsarkaa bändin levytysten ulossaattamisessa on vuosien varrella varmasti riittänyt.

Tyylillisesti My Fate ei ole allekirjoittaneen heiniä, mutta oli bändin groovemetallista ja mahtipontisista kertseistä mitä mieltä tahansa, ei ”Room For Regretin” laadukkuutta käy kieltäminen. Onkin suorastaan kummallista, ettei yksikään levy-yhtiö ole yhtyettä vielä talliinsa haalinut.

Sitten edellisen kohtaamisemme, joka tosin tapahtui live-keikan muodossa, My Fate tuntuu rauhoittuneen hieman; Forgot The Sunin ja Giant Collapsen kaltaiset biisit operoivat nimittäin suhteellisen seesteisillä tempoilla. Myös melodiset, puhtaita lauluja hyödyntävät, maalailevat kertsit tuovat levylle tietynlaista tarttuvuutta, jopa radiosoittopotentiaalia. Vokaaleista vastaavan Jukka Ruostilan monipuolinen ulosanti ansaitseekin erityismaininnan. Toki mukaan mahtuu yhä myös aimo annos ankaraa ja tiukkaa ryöpytystä, esimerkistä käynee ytimekkäästi nimetty Snap.

Hyvä levyhän tämä on ja kuten bändi itsekin toteaa, ultimaalinen työvoitto. Ja vaikka bändi ei pyörää uudestaan keksikään, en levyä kuunnellessa huomannut ajattelevani, että onhan tämä nyt jo kuultu miljoonaan kertaan; ja sehän on jo varsin hyvin.