murskahumppa_noproblemo

Murskahumppa – No Problemo

En muista, milloin ajomatka välillä Pori-Turku olisi ollut niin rasittava kuin silloin, kun jouduin kuuntelemaan Murskahumpan ”Murskapunkkia”-albumin matkailumusiikkina. Juuri, kun olen pääsemässä tuosta traumaattisesta kokemuksesta yli, postiluukusta tipahtaakin lisää Murskahumppaa. Jostain syystä ”No Problemo” -niminen kakkoslevy sujahtaa soittimeen.

Kas kummaa, jotain on parissa vuodessa tapahtunut. Selvästi projektimaisena hassuttelubändinä liikkeelle lähtenyt Murskahumppa on nimittäin ottanut toisenlaisen suunnan. Murskahumpasta lähti ”murska” ja ”humppa” jäi, mikä on sinänsä hyvä kun ”Murskapunkkia” takoessaan Murskahumppa kuulosti paikoin humppabändiltä, joka yritti väkisin vääntää punkkia.

Humpattelut tosin jäävät vain muutamaan kappaleeseen levyn alussa, jolloin yhtye vääntää rockimman vaihteen silmään. Tosin jotain on tapahtunut silläkin rintamalla, kun biisit ovat aiempaa hitaampia ja kevyempiä. Murskahumppa on jopa saavuttamassa omaa soundiakin, eikä se kuulosta läheskään niin usein kämäseltä vara-Klamydialta kuin aiemmin. Itse asiassa tämä toimii paremmin kuin ”Murskapunkkia”, mutta Murskahumppa ei kuulosta siltikään erityisen loistavalta bändiltä. Nyt yhtye ei enää raivostuta, muttei anna aihetta hurraa-huutoihinkaan.