Kuva: Mr. Peter Hayden - First Cycle Complete

Mr. Peter Hayden – First Cycle Complete

Pakko myöntää, että aikaisemmin en herra Peter Haydenista ole kuullut ja nyt ihmettelen miksi. Erittäin tyylikästä jumitustahan tämä seitsentuumainen tarjoilee. Yksi biisi jaettuna kahdelle puolelle, eli kestokin on kohdillaan.

Muutamia satunnaisia äännähdyksiä lukuun ottamatta levy vyöryy eteenpäin instrumentaalisesti, mikä onkin erittäin hyvin toimiva konsepti. Vokaaleiden toimiessa lähinnä yhtenä instrumenttina pystyy keskittymään itse soitantaan, eikä tarvitse pelätä, että turhanpäiväinen ”fiilistely”-laulu pilaa kuuntelu nautinnon.

Raskaspoljentoinen post-rock ja doomahtava stonerin tapainen lyövät tassunsa yhteen muodostaen erittäin toimivan hybridin. Levyn a-puoliskolla homma etenee hieman suoraviivaisemmin tuoden mieleen Black Sabbathin ja uusimmista junnaajista Isisin ja Pelicanin. B-puolella biisi muuttuu koukeroisemmaksi ja noiden edellä mainittujen vertailukohtien jatkeeksi voisi ympätä vielä Led Zeppelinin, mutta miksikään oman peniksen hyväilyprogeksi tämä ei kuitenkaan äidy ja kiitos siitä.

”First Cycle Complete” on erittäin tyylikäs paketti kansiaan myöten ja jos kokopitkää julkaisua näiltä ”funeral-post-rockin” -sanansaattajilta on tulossa, niin todennäköisesti se levyhyllyyni kulkeutuu. Ainakin jos tämä tyyli pidetään.