Mr. Peter Hayden - Born a Trip

Mr. Peter Hayden – Born a Trip

Mr. Peter Hayden on pysytellyt melko mystisenä bändinä. En totta puhuen tiennyt yhtyeestä paljoakaan ennen kuin ensimmäisen kerran näin sen soittavan livenä, tosin bändin materiaali oli minulle jo sitä ennenkin pintapuolisesti tuttua. Kakkosalbumillaan ”Born a Trip” sukelletaan kuitenkin pintaa syvemmälle reissulle, jota ei voida pelkällä olankohautuksella kuitata. Tätä onkin hyvä kutsua matkailuksi.

Hidastelulle ja murjomiselle pyhitetylle albumille on läntätty vain yksi kappale, ja sekin kestää vain sellaiset 68 minuuttia. Ja biisinähän Born a Trip on sitä tasoa, että kun sen kerran laittaa soimaan, ovat suunnitelmat seuraavaksi reiluksi tunniksi lukkoon lyödyt. Mr. Peter Hayden nimittäin ottaa tukevan otteen eikä tahdo päästää millään irti. Eikä kuulija edes halua irtaantua tuosta mambosta. ”Born a Trip” on niitä levyjä, jotka hakevat muotoaan koko ajan, eikä niistä voi kovinkaan helposti tehdä kaikenkattavia ja koko albumin summaavia lyhyitä kuvauksia. Jokaisella kuuntelukerralla albumista löytää jonkin aivan uuden puolen, jonka olemassaoloa ei edellisillä kerroilla edes noteerannut.

Täälläkään päässä ”Born a Trip” ei ole vielä täysin kokonaan sulanut; oliko tämä vielä hyvä aika antaa tästä levystä tyhjentävä arvio, vai pitäisikö sitä kieputtaa soittimessa ensin puolen vuoden ajan ja miettiä kirjoittamista vasta sitten? Sitä miettiessä annan albumille hyvillä mielillä vanhan kunnon kahdeksikon, eli nelosen.