Moonspell - Alpha Noir

Moonspell
Alpha Noir
 (CD)

Levyarviot · Lisännyt ·

3,5/5 (Julkaistu: 27.4.2012)
Kuuntele: Spotify

Vaikka Ribeiro kuinka puhkuu, niin portugalilaiset eivät yllätä.

Moonspell ei ehkä koskaan päässyt yli 90-luvun lopun “syrjähypystään” kokeellisemman metallin puolelle. Tosin allekirjoittanut löysi Moonspellinsä nimenomaan vasta “Sin/Pecadon” myötä, arvostaen kuitenkin yhtyeen kahta ensimmäistä studiolevyäkin. Mitä sen jälkeen sitten on tapahtunut, onkin asia erikseen. Vanhat fanit eivät tietenkään tykkää, ja itsellänikin on kieltämättä ollut välillä vaikeuksia ymmärtää jokaista 2000-luvulla julkaistua Moonspell-äänitettä. Hieman hankala menneisyys on alkanut päästää Moonspelliä otteestaan vasta viime vuosina.

Viimeksi hankaluuksia aiheutti toimivan “Memorialin” jälkeen julkaistu “Night Eternal”, joka ei lähtenyt kunnolla käyntiin sitten millään. Tuore “Alpha Noir” ei ota ratkaisevaa askelta pois noista levyistä, vaan jatkaa ehkä enemmän 90-luvun puolivälin materiaalin hengessä. Ribeiro on yhä sonnina talossa ja muu bändi soittaa melko tylyn ja raskaan blackahtavan goottimetallin keinoilla, tosin ilman post punkia ja goottiromantiikkaa. Vaikka “Night Eternal” olikin allekirjoittaneen mielestä tylsä, niin sillä soitti itsevarma ja soundinsa vakiinnuttanut Moonspell, ja “Alpha Noir” on sille luontevaa jatkoa.

Massiivinen, majesteetillinenkin levy jytisee, potkaiseekin välillä mutta ei ihan kuitenkaan sytytä samalla liekillä millä Moonspellin aiemmat levytykset grillasivat. ”Night Eternaliin” “Alpha Noir” vertautuu tosin leikiten ja nousee omissa kirjoissani hieman korkeammalle sijalle, johtuen pääasiassa kiinnostavammasta kappalemateriaalistaan. Kypsään ikään ehtinyt Moonspell tuskin vavisuttavia pioneerilevyjä enää tekee, mutta ehtii kuitenkin vielä näyttämään ettei aika ole ihan vielä ajanut sen ohitse.

Tagit:

Keskustelua aiheesta

Katso myös nämä
Info  /  Yhteys & palaute  /  Seuraa Lammasta: