moderni

Moderni Elämä – S/t

Kun ensimmäisen kerran kuulin nimen Moderni Elämä, tyylisuunnan olevan perinteinen punk ja julkaisijan Airiston Punk-levyt, ei jäänyt epäselvyyttä siitä, minkälaista musiikkia olisi luvassa. Jos tietää mitä tarkoittaa luku 77 punk-viitekehyksessä, tietää millaiselta myös Moderni Elämä kuulostaa. Samalla pitää sanoa, että Moderni Elämä erottuu edukseen ja on siis muuta kuin Kakka-Hätä 77 -klooni.

Moderni Elämä on mukavalla ja sympaattisella tavalla ”jämähtänyt” 70-luvulle, eli mitään muutahan modernia bändissä ei ole kuin sen nimi, joka sekin kalskahtaa hyvinkin 70-lukulaiselta. Jos Modernista Elämästä löytää esim. hardcorea, saa olla aikamoinen velho. Kolmikko on riisunut musiikistaan kaiken ylimääräisen ja siten kyntää perinteisen punk rockin loputonta peltoa, mitä nyt kakkosbiisi Elämän raiteet -biisin vinkulaulu on kyllä sellaista, ettei kovinkaan monella bändillä ole pokkaa moista laulutyyliä käyttää. Eipä tule heti toista seiskaseiska-seiskaa mieleen, jossa näin olisi ulistu.

Modernin Elämä ei periaatteessa tee mitään uutta, mutta kolmikon soittotatsi on kuitenkin virkistävän reipas ja persoonallinen. Kappaleista lisäksi kaikuu aito innostus, mikä on aina hyvä juttu. Omaksi suosikiksi nousee B-posken avaava Poika. Biisejähän Modernilla Elämällä on enemmänkin, joten jäädäänpä odottelemaan niiden julkaisemista. Mitenköhän tämä toimisi livenä?