Midnight - Complete And Total Hell

Midnight – Complete And Total Hell

En ole kuullut Midnightin ylistettyä ensialbumia ”Satanic Royalty”, joka julkaistiin vuonna 2011. Tätä taustaa vasten ”Complete and Total Hellin” kautta päistikkaa suoraan tuliseen pätsiin hyppääminen ei ole välttämättä kovinkaan hyvä idea, kyseinen levy kun on kokoelma joka koostuu Midnightin aikaisemmista pienlevytyksistä. Mukana on useampikin EP-levy, mutta ihan koko levytettyä tuotantoa ei ole mukaan mahdutettu. Onhan tämä nyt siltikin melkoinen pala purtavaksi, kun tässä on yhteensä 21 biisiä periksiantamatonta ja kompromissitonta mustaa heavy metallia.

Venomit, Hellhammer/Celtic Frostit, Bathoryt ja Mercyful Fatet kuuluvat läpi Midnightin rytyytyksestä, joka tasapainottelee siellä muinaisen heavy/speed metallin ja black metallin rajamaastossa. Eikä noilta metalpunk-piirteiltäkään voida välttyä, kun Midnight mainitsee Motörheadinkin suureksi innoittajakseen. Inepsyhän tästä tulee myös aika usein mieleen.

En kyllä yhtään ihmettele, että tästä bändistä ollaan oltu innoissaan. Yhtyeen kehittymisen entistä tappavammaksi huomaa selvästi, vaikka ekstriimimpi särmä on hioutunut ja perinneheville tyypillisempi iskevyys lisääntynyt. Itse levytysten välillä ei välttämättä havaitse suuria eroja, mutta toisaalta vuoden 2002 ja 2008 Midnightin välillä on selkeä railo.

Midnight on ehkä vuosien saatossa tarkistanut soundiaan, muttei ole kuitenkaan myynyt kaikkein pyhintä ydintään; rienaavaa ja likaista perusolemustaan. Pötkössä kuunneltuna ”Complete and Total Hell” voi olla kohtalokas, mutta harvemmin diskografiakokoelmia muutenkaan jaksaa kuunnella kokonaan läpi kerralla.