Kuva: Me First And The Gimme Gimmes - Love Their Country

Me First And The Gimme Gimmes – Love Their Country

Kalifornian veikkoset pitivät lupauksensa, ja julkaisivat levyllisen country-henkisiä kipaleita. Mitään uuttahan bändin koseptissa ei ole, eikä se jaksa vanhaan malliin huvittaakaan, mutta kyllä Me First And The Gimme Gimmesiä vaan mielellään kuuntelee.

Kappalevalinnat ovat tällä kertaa aiempia tuntemattomampia – ennestään tuttuja taisi olla vain John Denverin Annie’s Song ja mm. Johnny Cashin esittämä (Ghost) Riders In The Sky – arvatenkin syystä ettei tuo jenkkien kansallismusiikki mitään järisyttävää menestystä ole pohjolassa saavuttanut. Tästä johtuen levyä voidaankin aiempia enemmän pitää muunakin kuin pelkkänä koverilättynä, sovituksiin on nähty vaivaa, ja biisit ovat esittäjänsä ”näköisiä”, mikäli tällaista määritelmää voi lainabändille antaa.

Menestyneiden country-artistien Garth Brooksin ja Kenny Rogersin hitit Much Too Young (To Feel This Damn Old) ja She Believes In Me toimivat mainiosti myös punkkiversioina, mutta se yksinäisen preerian tai tuhansia kilometrejä pitkän highwayn synnyttämä haikeus jää saavuttamatta.

Tavallaan ”Love Their Country” on erään aikakauden loppu, sillä John Denverin Country Roadshan oli bändin ensimmäinen hitti. Vaikea sanoa, mitä uusi aikakausi, jos jatkon sellaisena haluaa nähdä, sitten pitää sisällään. Jos pojat vielä uraansa jatkavat, olen innokkaasti mukana seuraamassa, toisaalta jos päättävät laittaa pillit pussiin, on vanhoistakin levyistä vielä pitkäksi aikaa iloa.