Mastodontti / Street Rovers Union - Tää on yhtä helvettiä

Mastodontti / Street Rovers’ Union – Tää on yhtä helevettiä

Mikäli seiskatuumaisen kansien sisältä löytyvä lyriikkalipare ei selvennä näiden kahden savolaisbändin keskinäisiä suhteita, niin splitin nimi viimeistään tekee sen. ”Tää on yhtä helevettiä” on nimi, jonka Mastodontti ja Street Rovers’ Union ovat yhteislevylleen antaneet.

Todettakoon jo tässä välissä, että splitin suurempi yllättäjä on nopeaa punk rockia vääntävä Mastodontti. Näin bändin pari kertaa livenä päättyneen kesän aikana, jolloin se kuulosti kieltämättä hyvältä mutta ei tarjonnut sen isompia täkyjä esimerkiksi tarttuvien hittibiisien muodossa. Pitkän matkan juoksija on ehdottomasti sellainen biisi, jonka kuuntelee useammankin kerran putkeen ennen kuin ähky iskee. Uusi uljas maailma on sävykkäämpi biisi, mutta ei lataa täysin samalla innolla tauluun.

Street Rovers’ Union yllätti todella positiivisesti allekirjoittaneen ”2012” -eepeensä merkeissä, mutta nyt se ei pääse yllättämään samalla tavalla puun takaa. Yllätyksiä se tarjoaa silti, kun On hienoo olla vapaa onkin laulettu suomeksi. Urut soivat ja laulaja kuulostaa edelleen jonkin verran Jello Biafran ja Glenn Danzigin yhdistelmältä. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että Mastodontti kolahti kovempaa tällä kertaa, mutta ei niin merkittävissä määrin että Street Rovers’ Unioninkaan tarvitsisi hävetä lainkaan omaa puoliskoaan.