Kuva: Manufacturer's Pride - The Sound of God's Absence

Manufacturer’s Pride – The Sound of God’s Absence

Jyväskyläläinen Manufacturer’s Pride mainostaa itseään Suomen tyylikkäimpänä metallibändinä. Promokuvassa mustiin pukeutuneet kaverukset hajottavat kovaäänisiä keskellä autiomaata – mikäpä sen tyylikkäämpää!

Musiikkinsa puolesta yhtyeen kakkosalbumi ”The Sound of God’s Absence” jatkaa gootti-urkuineen ja moderneine sveduriffeineen kehutun ”Faustian Evangelion” –debyytin jäljillä. Mielleyhtymiä syntyy Callistoon, Opethiin ja Sub-Urban Tribeen, joiden vaikutus kuuluu lähinnä Mikko Ahlforsin vokaaleissa ja syntikoilla maustetuissa kohdissa. Pohjalla vaikuttaa melko perinteinen keskitiemetalli, johon tyylitietoiset laulumelodiat luovat mukavaa tunnelmaa ja sopivasti vaihtelua toimivaan mutta monotoniseen ördäykseen. Alkukarsastelun jälkeen kliinein maustetut Murder Mandate ja Dahlia jäävät parhaiten päähän, kokonaisuutta ajatellen puhtaita kuullaan kuitenkin turhan paljon, ja lopussa meininki lässähtää ponnettomaksi Opeth-imitoinniksi.

Kohtalaisen mielenkiintoinen albumi bändiltä, joka on saanut mukavasti omaakin ideaa mukaan metallikeitokseensa. Koskettimille voisi antaa vieläkin enemmän tilaa, ehkä sitä ”tyylikkyyttä” ja mieleenpainuvuutta voisi sitä myöten saada lisää myös itse musiikkiin, ne kostyymit kun eivät itsessään niitä ominaisuuksia takaa.