Kuva: Mambohammer - S/t

Mambohammer – S/t

Anal Thunderin olen onnistunut väistämään jotenkin kummallisesti, mutta Verticals on sekä levyltä että keikkaorkesterina yksi maamme mainioimpia. Ja kun nuo lappeenrantalaiskummajistot juonivat keskenään, syntyy kohtuullisen eksoottista moukarointia.

Tuskin on kummallakaan osapuolella kamalasti vastahankaa ajatuksissa kun paljastan, että heti ensimmäiseksi hoksasin kyseessä olevan jollain tapaa surfimpi, pienemmän miehistön Mutants. Molemmathan ovat pääosin instrumentaalia, rennosti ja rokkaavan elegantisti sykkivää rantapalloilua sillä erotuksella, että lepralaisilla kosketinten ja perkussioähellysten sijasta mausteena enemmän kampikitarakonnailua. Melko murheettomasti toteutettu EP toimii moitteettomana kokonaisuutena, vaikka tunnelma koikkelehtiikin hiukan kirjon vaihdellessa nopeasta lavatanssijytkeestä lempeään, kesäisen seesteiseen alatempo-oleskeluun. Tolkuttomasti en vastaavuuksista mutanttien lisäksi tiedä tai osaa sanoa, joten saatan kuulostaa hitun kehveliltä, mutta silti on häpeän uhallakin pakko mainita omassa kallossa toimiva mielleyhtymä; auringonpistosta rannalla uhmaava Laika and the Cosmonauts, henkisesti varovaisessa Reverend Horton Heat -vireessä?

Häikäisevästä spektaakkelista ei ole kyse, mutta kairautuu tämä kyllä kohtuullisesta perinteikkyydestään huolimatta, muutaman kuuntelun jälkeen helposti pinnan tuntumaan maamme muun musiikkitarjonnan tunkiosta.