Kuva: Lowlife Rock'n'Roll Philosophers - Welcome to the Dawn of A New Time

Lowlife Rock’n’Roll Philosophers – Welcome to the Dawn of A New Time

Porilaisessa Lowlife Rock’n’Roll Philosophersissa on aina ollut jotain samaa kuin torontolaisessa Cowboy Junkiesissa. Molemmilla on typerä nimi, molemmat omaavat vahvaäänisen naisvokalistin ja molempien musiikki on saman aikaisesti uhkaavaa ja lohduttavaa. Filosofien kolmosalbumi osoittaa, että näin on myös jatkossa.

Vokalisti Noora Tommilan syrjähypyt Eleanoora Rosenholmin kanssa sekä kitaristi/pääpiru Mikko Elon kiireet Kuusumun Profeetan parissa ovat hidastaneet Filosofi-viisikon matkaa, mutta ”Welcome to the Dawn of New Timea” ei montaakaan minuuttia tarvitse kuunnella huomatakseen kypsyttelyn tehneen vain ja ainoastaan hyvää. Ei albumi mitään maailmoja mullistavaa esittele, mutta ehkä porilaisten vähäeleinen indie onkin tarkoitettu aivan jonkin muun kuin maailmanrauhan taustamusiikiksi – make love, not peace.

”Welcome to the Dawn of New Timen” maailma on hauraan kaunis, jota Tommilan paikoin jopa björkiksi (englannin ääntäminen on myös vähän björkmäisesti hakusessa) äityvä tulkinta kuljettaa kiireettömästi eteenpäin. Minimalistisen indien ja folkkia sekä post-rockia henkivien välipalojen lomassa olisi ehkä toivonut kuulevansa hieman mahtipontisempiakin paisutteluja, mutta hyvä näinkin. Mitään kevyesti keskellä päivää -osastoa ei albumilla kuitenkaan kuulla, sillä tietynlainen synkkyys kulkee kuulijan kanssa läpi matkan. Lowlife Rock’n’Roll Philosophersin maalaamaa maisemaa voisikin kuvailla jonkinasteiseksi märän unen ja painajaisen yhdistelmäksi. Ensin pöpöttää, sitten pelottaa.