Kuva: Light This City - Facing the Thousand

Light This City – Facing the Thousand

Ei mahda mittään, aina ottaa eteen kun muijat näin ihanasti päästelevät. Sairasta tai ei, minä tykkään. Light This City Bay Arealta pistellee perinteille uskollisena tällä kolmannella täyspitkällään reipasta death/metalcorea munakkaan mimmilaulajan voimin, laittaen tasapäisesti kampoihin niin Arch Enemylle kuin Walls Of Jerichollekin.

Mahtipontisen sinfoniaintron jälkeen nimikappale hyökkää päälle mutavyöryn lailla tuoden esille heti alkuun bändin parhaat puolet; älyttömän kovat riffit ja järkkymättömän melodiatajun mitä tälläiseen rässähtävään death metalliin tulee. Ilmeisen At The Gatesin lisäksi mielessä häilyvät luonnollisesti myös bändin kotialueen uranuurtajat kuten Testament, Exodus ja jopa kulta-aikojen Metallica, mikä tuo bändille hieman omanlaista soundia. Olkoonkin myrkyllisen kuuloisen Laura Nicholin tulkinta monotonista, mutta eipä tällaisessa musiikissa siihen paljoa jätetäkään liikkumavaraa, mikäli puhtaita suorituksia ei otata laskuun. Tässä tapauksessa onneksemme ei ole otettu. Vahvojen riffien siivittämästä materiaalista ei kyllä huonoa biisiä löydy, mutta laulusovituksiin panostamalla kokonaisuudesta olisi saatu vielä hivenen mielenkiintoisempi.

Vaikka Göteborg-metalli onkin viime vuosina kokenut melkoisen inflaation, on sitä sopivan tilanteen tullen aina mukava nautiskella. Pidettäköön Light This Citya tällaisena, vaikka ei tämän tarvi odottaa kenekään tajuntaa räjäyttävän. Kunnon markkinakoneiston rouhimana, ja ehkä se on vain ajan kysymys, Light This City kuuluisi varmasti Darkest Hour’in ja Black Dahlia Murderin kanssa melodisen death metallin kärkikastiin maassaan. Nauttikaamme siis vielä kun voimme.