Left Cold - Symptoms of Our Time

Left Cold – Symptoms of Our Time

Ensimmäinen assosiaatio hämeenlinnalaisen Left Coldin debyyttiseiskaa kuunnellessa oli Entombed. Tämäpä piristävää, puhutaan kuitenkin pohjimmiltaan hardcore-yhtyeestä, eikä mistään väsähtäneestä death/thrash-poppoosta.

Apokalyptisellä introlla starttaava I tuo enemmänkin mielleyhtymiä länsinaapuriin, laulaja muistuttaa (?) Tomas Lindbergiä, raskas ja hidas riffittely puolestaan voisi toimia Disfearin ja At The Gatesin splittilevyn introna. Kakkosbiisistä alkaen meno on puolestaan reippaampaa, jossa semi-crustit kaahauskohdat yhdistyvät tanakampaan tamppaukseen. Nelosbiisissä tulee puolestaan yhtyeen Cleveland-vaikutteet, lähinnä Integrity, selkeiten esille.

Left Cold on eittämättä petrannut demostaan, ja on muutaman elinvuotensa aikana ottanut melko isoja harppauksia. Tekemistä kuitenkin löytyy ainakin soittotarkkuuden ja seiskan loppua kohden myös laulujämäkkyyden sarallta, mutta vahvasti oikealla polulla tässä kuitenkin ollaan.

Vaihtelua tällä 4 biisin tuotoksella on siis ainakin riittävästi, ehkä jopa liikaakin. Kryptisesti I-IV -nimetyt kappaleet eivät sellaisenaan avaa kovinkaan paljoa yhtyeen sielunmaisemaa, muttei tässä selkeästikään ihan perinteisten skene-juttujen (selkäänpuukotus, biletys, maailmanparannus) äärellä meuhkata. Ehkä tekeillä on Suomeen uusi (ensimmäinen?) holy terror -bändi, ja se jos mikä olisi hyvä ja tervetullut lisä kotimaan monipuoliselle hardcore-kentälle.