Kuva: Koria Kitten Riot - S/t

Koria Kitten Riot – S/t

Se tavallinen tarina: poika tapaa tytön… ei kun siis, bändin kynäniekka kirjoittaa materiaalia, joka ei emoyhtyeen pirtaan sovi ja päätyy julkaisemaan sooloalbumin. Koria Kitten Riot on paitsi Antti Reikon, Johnny Superheron singer-songwriterin, pseudonyymi, myös hänen soolodebyyttinsä nimi.

Koria Kitten Riotia kuunnellessa käy nopeasti selväksi, miksi Reikko on sooloilemaan päätynyt: suurimmaksi osaksi akustinen mies ja kitara -himmailu on lopulta melko kaukana Johnny Superheron äänekkäästä kitaraindiestä. Ihan pelkkään kitaraan ja lauluun ei kuulijan tarvitse kuitenkaan tyytyä, sillä perinteisempien bändisoittimien lisäksi levyllä kuullaan myös ambientisti suhisevaa äänitapettia. Suhina voi osin tosin johtua siitäkin, että albumi on äänitetty erinäisissä makuuhuoneissa ja esimerkiksi 25 on tallennettu pelkästään kannettavan tietokoneen sisäänrakennettua mikrofonia (hyväksi)käyttäen. Miksaaja-Anttilalla (Eino; On Volcano) onkin varmasti ollut melkoinen urakka saada materiaali kaivettua esiin kaiken tuhinan keskeltä.

En voi väittää olevani tällaisen, minimalistisen ja akustispohjaisen indien expertti, mutta jos sanon Koria kitten Riotin kuuluvan Elliot Smithin ja vaikkapa Sister Flon (pre-AU) hengenheimolaisiin, niin tuskinpa kovin pahasti indie-entusiasteilta turpaani saan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 vastausta artikkeliin ”Koria Kitten Riot – S/t”

  1. No ei se 25 nyt sentään kokonaan sillä sisäänrakennetulla mikillä oo äänitetty. Mutta trumpetti ja piano tosiaan on. Ei ollut muutakaan sillä hetkellä käsillä.

Kommentointi on suljettu.