Koiramato - Within Time

Koiramato – Within Time

Mr. Peter Hayden yllätti loppukeväästä massiivisella ”Born a Trip” -kiekollaan. Haydenin residenssista kuuluu kummia, kun sen kammareista tulee päivänvaloon myös Koiramato-nimellä kulkevan palvelijan debyytti ”Within Time”. Mutta onko tuo Koiramato sitten hassunkurinen palvelija vaiko todellinen vallankäyttäjä, joka hallitsee Mr. Peter Haydenia kuin sätkynukkea?

Koiramatoa tuskin voidaan koskaan täysin irrottaa Mr. Peter Haydenista, vaikka ”Within Time” onkin levytys, jonka voi kuunnella ilman kokemuksia Mr. Peter Haydenista. Jos ”Born a Trip” on matka outoihin maailmoihin junan kyydissä, tarjoaa ”Within Time” saman elämyksen bussilla. Maisemat ovat ehkä hieman erilaiset, mutta määränpää ja matkan kesto pysyttelevät kutakuinkin samankaltaisina. Itse väline vain on hieman erilainen.

Vaikka olen tutustunutkin jo aiemmin Mr. Peter Haydenin maailmaan ja minulla on siitä jo subjektiivinen käsitys, kehtaan silti väittää Koiramadon kolahtavan mahdollisesti myös itsenäisenä teoksenaankin, Mr. Peter Haydenista täysin irrallaan. Tokihan ”Born A Tripin” tuntemus on tällä matkalla eduksi, ja Koiramadon suunnilta vielä vihjataan, että levyt kannattaisi kuunnella päällekkäin. Tein senkin, ehkä jopa järjettömältä kuulostavan kokeilun, ja silloin vasta tutisikin. Tuosta kaksinaisuudesta irrallisena teoksena ”Within Time” ei kuitenkaan tee yhtä tyhjentävää vaikutusta kuin pääbändinsä edellinen levy, valitettavasti.