Kuva: Knuckledust - Promises Comfort Fools

Knuckledust – Promises Comfort Fools

Knuckledust on yksi Lontoon pitkäikäisimmistä ja tunnetuimmista hardcore-bändeistä, eikä todellakaan suotta. Meilläkin muutamia vuosia sitten pari keikkaa soittamassa käynyt KD julkaisi viime vuonna merkittävän levyn Rucktion Recordsin kautta, sillä bändin discografia, osuvasti nimetty ”Dustography”, ilmestyi. Tuolta levyltä löytyvät bändin kaikki julkaisut miinus silloin kaksi uusinta täyspitkää, ”Universal Struggle” ja ”Unbreakable”, joilta niiltäkin levyllä on pari bonusbiisiä molemmilta. Viime vuosi toi kuitenkin myös uutta Knuckledustia, sillä bändi teki levyä GSR Recordsille, jolle on julkaissut pari viimeisintä täyspitkäänsä. ”Promises Comfort Fools” -niminen uusi levy pitää sisällään kahdentoista kappaleen verran tiukkaa Lontoon tyyliä, jota Knuckledustilta on totuttu kuulemaan vuosien varrella.

Staying Power aloittaa levyn tiukasti ja materiaali on bändin jo tunteville varmasti tutun kuuloista, mutta samoja biisejä Knuckledust ei ole onneksi uudelleen kirjoittanut. Slash And Ignite jatkaa nopeaa, mutta samalla raskasta hardcorea, johon vokalisti Pelbun laulut sopivat saumatta. Promises Comfort Foolsilla Lontoon pojat ovat ottaneet ehkä hieman normaalia raskaamman linjan ja paikoitellen tarjotaan todella toimivia, hitaita breakdowneja. Paikoitellen muutamassa biisissä on hieman kitarasooloakin tarjolla ja KD on selkeästi ottanut tuoreempaa otetta musiikkiinsa. Against All Odds ja nimikkoraita ovat todella hyvää vääntöä jota sopikin odottaa näiltä jätkiltä. Knuckledust toimii edelleen Lontoon hardcoren lippulaivana ja osoittaa, että saarivaltiossa osataan hardcoren soittaminen.

Lontoosta ja koko Englannista löytyy todellakin hirveä määrä loistavia bändejä, joten mikäli diggailet Knuckledustia, suosittelen ehdottomasti katsastamaan muitakin Lontoo-bändejä. ”Promises Comfort Fools” on takuutavaraa Knuckledustilta, toivottavasti nämä herrat saadaan vielä uudemmankin kerran Suomeen soittamaan.