Kimmo Kalaja & Friends - SurfPunk!

Kimmo Kalaja & Friends
SurfPunk!
 (CD)

Levyarviot · Lisännyt ·

4/5
Julkaisija: (julkaistu: 6.11.2013)
Kuuntele: Spotify

Fun! Fun! Fun! Chemo Tomato Joey Luumäki & Tappajatomaateista alias Kimmo Kalaja osoittautuu varsin soundi-, melodia- ja perinnetietoiseksi kitaristiksi tällä enimmäkseen nopeahkoa ramopunkkia ja surfinstrumentaalia yhdistelevällä sooloalbumillaan.

”SurfPunk!” sisältää mitä mainiointa hauskanpitomusaa. Ensimmäisenä nousee mieleen termi ”ihan kiva levy”, mutta tuo kyllä saattaa kuulostaa tekijän korvassa jopa masentavammalta kuin arvio ”täyttä roskaa”, joten oikeampi termi lienee ”oikein mukava levy” ilmauksen positiivisimmassa mahdollisessa merkityksessä. Mitään kovin uudistavaa Kimmo Kalaja ystävineen ei tällä albumilla edusta, jollei oteta huomioon ensivaikutelmaltaan varsin omituista genreyhdistelmää. Toisaalta sitten taas kannessa nahkarotsimiehen jaloissa paistatteleva Mosrite-kitara passasi yhtä hyvin Johnny Ramonelle kuin Venturesillekin, joten samaa viisikymmenluvulta alkanutta rokettirollin jatkumoa tämäkin lätty edustaa.

Levyn melodiat ovat mukavan romanttisia ja perinteitä kunniottavia. Dickdalet, venturekset, surfarikset ja shadowsit on varmaankin kuunneltu puhki, kuin myös ramoneksetkin. Materiaali on hyvin tasaista, reilusti parempaa keskitasoa kaikin puolin. Positiivisessa mielessä harmitonta, omassa sarjassaan äärimmäisen hyvin tehtyä tavaraa! Tätä musaa kuulisi mieluusti jonkin elokuvan soundtrackissa, mikä johtunee väistämättömästä Tarantino – mielleyhtymästä? Se varsinainen kuningasbiisi jää kuitenkin vielä odotuttamaan itseään. Instrumentaalimusiikki on sangen vaikea sarka, mieleenpainuvan sanoituksen puutteessa vaaditaan melodialta huomattavasti enemmän. Kimmo Kalaja&Friends onnistuu kuitenkin lupauksia herättävästi.