Kill The Curse - Of Confirmity and Death

Kill The Curse – Of Confirmity And Death

Security Threat teki lyhyestä urastaan huolimatta 2000-luvun alussa suuren vaikutuksen paikalliseen hardcore-sceneen. Vain yhden MCD:n julkaissut, mutta lukemattomilla keikoilla totaalisen hirmumyrskyn aikaansaanut bändi kuulostaa edelleen jokseenkin tuoreelta, vaikka metallinen hardcore ei sinällään mikään kovin tuore juttu olekaan. Kill The Curse sisältää 3/4 alkuperäisestä Security Threatin miehistöstä, mutta bändien vertailu keskenään on melko turhaa, joskin tietty progressiivisuus on molemille yhteistä.

Näistä lähtökohdasta Kill The Cursea voitaisiin ehkä pitää jonkinlaisena jatkumona Security Threatin kesken jääneelle työlle, sillä ”Of Confirmity and Death” kuulostaa siltä, miltä ST olisi voinut kuulostaa uransa jatkuessa. Raskaammat myllytykset yhtyvät melodisempiin kitaraosuuksiin, säestäen äärimmäisen tiukkaa laulu- ja rumputyöskentelyä. Kirkkaimmin tämä visio on toteutettu kappaleissa Titanism ja Becoming A Monster. Killeriraidoista huolimatta ihan täydellisestä levystä ei voi puhua, sillä toisen kolmanneksen viedessä musiikkia entistä progressiivisempaan suuntaan, jää yksi kolmannes biiseistä hieman täytekappaleiden asemaan. Toki levyn ns. ”taiteelliset” ansiot ovat kiistattomat,  ja onkin mielenkiintoista nähdä, mihin bändi tästä kehittyy, jos ei kuivahda projektiluontoiseksi.

Musiikin lisäksi myös sanoitukset ovat ymmärrettävästi tärkeässä osassa, vastaahan niistä sama kaveri Security Threatissa aikoinaan. Nyt lähestymistapa on kuitenkin vähemmän militantti ja jopa filosofinen, keskittyen enemmän vallan kahvassa oleviin kuin kulttuurimme yksittäisiin epäkohtiin. Sanoituksia tavatessa joutuu melkein kaivamaan sanakirjaa esiin, tietyllä tapaa laulusovituksista ja lyriikoista tulee vähän Earth Crisis mieleen. Välillä jopa sovitukset vähän kärsivät monimutkaisten ja vaikeastilausuttavien/-istuvien sanojen käytöstä, mutta tarjoavat samalla kuulijalle paljon tulkinnanvaraa. Kiitosta voi antaa myös kerrassaan upealle paketille Chad Keithin kansitaiteesta alkaen. Jos ns. ”oikeat” levy-yhtiöt ymmärtäisivät kokonaisuuden päälle samalla tavoin kuin nämä pienemmät julkaisijat, olisi varmaan ihan turha puhua mistään levymyynnin kriisistä.

”Of Confirmity and Death” on kiistatta, jos ei paras, niin ainakin yksi vuoden merkityksellisimmistä julkaisuista niin soundinsa, tekstiensä kuin kokonaisvaltaisen upeudensa ansiosta. Itse asiassa levy on niin hieno, että jos et vinyylisoitinta omista, voit huoletta ostaa sen seinäkoristeeksi ja ripata biisit iipodiin oheiselta muoviselta laserkiekolta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Kill The Curse – Of Confirmity And Death”

Kommentointi on suljettu.