kiljuvelka

Kiljuvelka-70 – Näen ja kuulen… mutta puhe sammaltaa

Kiljuvelka-70:n nimestä on ehditty vääntää peistä jo riittävän kauan. Helsinkiläisnelikko ei jaksanut soraäänistä välittää, vaan ahkerina simpansseina meni studioon tekemään toisenkin plätyn. Toisella epelillään ”Näen ja kuulen… mutta puhe sammaltaa” Kiljuvelka-70 jatkaa Discharge-tributointia ja kiljun syvimmän olemuksen pohtimista.

Täytyy myöntää, että olin aluksi itsekin aika skeptinen bändiä kohtaan, mutta onhan se jotain ihan muuta kuin ”punkkia hevareille” -tyylin pelleilyä. Vanhan koulun suomi- ja ruotsiklassikot on kuunneltu huolella, mutta sehän taisi olla näiden jannujen kohdalla jo itsestäänselvyys. Lievät musiikilliset assosiaatiot Rytmihäiriöön selittyvätkin ilmeisten kytkösten kautta. Varmasti Kiljuvelka-70 kerääkin puoleensa Rytmihäiriön hevarifaneja kuin homehtunut sitruuna kärpäsiä, saattaa vaan Kiljuvelan armoton mättö tulla lievänä yllätyksenä.

Biiseissä on saavutettu rupisen ja kuppaisen hardcoren henkeä, aina yksinkertaisia sanoituksia ja potkivia riffejä myöten. Levyn taustalla seisovilla ukkeleilla on kyllä kosolti soittokokemusta ja taitoa, mutta homma on ymmärretty pitää tarpeeksi maanläheisenä. Varsinkin vokalisti Pate örisee tavalla, jota soisi kuultavan useamminkin. Edes kiekon kohtuullisen hyvä tuotanto ei latista kuuntelufiiliksiä lainkaan tai siloittele liikaa Kiljuvelka-70:n kuppaista rupisuutta. Mutta ehkäpä biiseistä olisi pari voinut tiputtaa pois, ihan vain kokonaisuuden parantamisen tähden. Pari Kansanruumista ja Räsästä lisää, niin johan kohoaa nuppiin! Onhan tämä nyt selkeästi parempaa kuin Koljosen Tiekiista, mutta voisi toki olla parempaakin, kun läheskään kaikki biisit eivät painaudu muistiin. Dischargen mahtavuudesta ollaan vielä kaukana.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs1/0/chambers/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Yksi vastaus artikkeliin ”Kiljuvelka-70 – Näen ja kuulen… mutta puhe sammaltaa”

Kommentointi on suljettu.