Kuva: Kakkahätä-77 - Ei tää lama päähän käy

Kakkahätä-77 – Ei tää lama päähän käy

”-Keitä vitun tyyppejä te oikein ootte!?!?” Noin, lähtee mopo taas käymään.. Tuskin kenellekään alakulttuureja aktiivisesti seuraavalle Kakkahätä-77 on outo nimi. Sen verran on jo ehditty keikkaa heittämään ja hivenen radiosoittoakin saatu ettei näitä Tinatuopin oven saranoiden kuluttajia ole voinut ohittaa, jos nyt ei aivan sokeana ja kuurona omassa maailmassaan taaperra. Homman nimi on siis sama kuin edeltävillä EP:illä eli rehellinen punk-rock vuosimallia 77, tosin kontekstia on hieman päivitetty nykyiseen maailmanmenoon sopivaksi maailman talousvaikeuksien myllerrysten mukaan.

Jotkut vaativat aina yhtyeiltä uudistumista ja enemmän omaa juttua, mutta miksi pitäisi alkaa muokkaamaan valmiiksi jo niin maukasta keitosta oman tyylisekseen kiisseliksi. Toimivat lainat, oikea asenne ja pari bisseä ennen keikkaa. Mitä siinä sitten enää muuta tarvitaan kun puhutaan rehellisestä suomenkielisestä punk-rockista. Kuusi toinen toistaan tarttuvampaa kappaletta sisältävä seiskatuumainen on julkaistu neljällä eri kansitaiteella joiden aiheena ovat Kokoomuksen iloiset veitikat Jyrki Nissisen kuvaamana. Nämä loistavat mustavalkopiirrokset saavat ainakin omat suupieleni lähestymään korvia kerta toisensa jälkeen. (LUE: siis pakko ostaa kaikki neljä prässiä!) Näen sieluni silmin miten yläasteikäinen nuori punkkari kantaa nämä levyt kotiinsa ja perheen kunnanvaltuutettu, kokoomuslainen insinööri-isä katsoo posket helottaen rahojensa loppusijoituspaikkaa miettien samalla viikkorahan pienentämistä sekä selkäsaunan ajankohtaa. Ehkä mielessä pyörivät myös vaalirahoituksen aiheuttamat sotkut. Ai että miten hieno skenaario!

Henkilökohtaiseksi suosikiksi muodostuu kappale Työtön työtön, joka ehkä hieman ironisella positiivisuudellaan saa monien mielestä niin kaamean asian kuin työttömyys kuulostamaan kuitenkin elämänmyönteiseltä sekä näyttämään asiat uudessa valossa. Tätä kuunnellessa jo melkein toivoo olevansa työtön ja pääsevänsä taas täyttelemään niitä ihania korvauskaavakkeita postitusta varten. Ehdotanpa siis että nämä levyt piilotetaan lapsilta koska ne selkeästi edistävät työttömyyttä sekä päihteiden käyttöä humaltumistarkoitusta varten.

PS. Iso käsi kaikille Kokoomuksen äänestäjille!!!