Kuva: Jaakko & Jay - War Is Noise

Jaakko & Jay – War Is Noise

Loppuunmyydyn seiskatuumaisen jälkeen onkin hyvä lähteä työstämään täyspitkää levyä. Jaakko & Jay jatkaa akustisen folkpunkin saralla ”War Is Noise” -debyytillään. Laulaja-kitaristi Jaakon hyvät lyriikat ja uniikki ääni sekä rumpali Jayn rytmit tekevät tämän duon uusimmasta levystä loistavan.

Uusia kappaleita on levyllä jokunen, mutta vanhoja demokappaleita kuullaan myös. Eteenpäin on menty sitten edellisen julkaisun; taustoille on lisätty uusia soittimia, kuten banjoa, viulua ja huuliharppua. Se lisää kappaleisiin lisää ulottuvuutta, joka korreloituu suoraan kappaleiden loistavuuden kanssa.

Kappaleiden C-osat ovat toimivia ja tuovat kokonaisuuteen tärkeän lisän, jota ilman kappaleet eivät olisi yhtä mielenkiintoisia. Lyriikat ovat nerokkaita ja simppeleitä, keikkatilanteissa tämä todentuu hyvin yhteislaulukohdissa. Livenä kyseinen duo onkin kaikista vahvimmillaan.

Debyytillä on pituutta noin 35 minuuttia, joka on mielestäni aivan sopiva tämäntyyliseen musiikkiin. Vaikka kappaleet menevätkin nopeasti ohi, eivät ne unohdu kovin helposti mielestä ja kuuntelijan tekee mieli kuunnella koko levy uudestaan alusta loppuun. Levy myös onnistuu hyvin tekemään kuuntelijalle positiivisen olon, missä ei moni bändi onnistu, vaikka yrittäisikin.