Kuva: I Walk The Line - Diamond Eyes

I Walk The Line – Diamond Eyes

Asfaltti on kuuma, kun I Walk The Line painaa yölinjallaan. Ja mikäpä on painaessa, kun menestyneen kakkoslevyn jälkeen on kesän mittaan kartutettu kuulijakuntaa oikein urakalla ja siinä sivussa pyöräytetty ”Desolation Streetin” jälkihöryissä ”Diamond Eyes” ep.

Tavanomaista singleä kehittyneempi veto sisältää EP:n avaavan When I’m Gone -levybiisin ja videon lisäksi kolme uutta kappaletta varsin tuttua IWTL:a, sen verran hyviä kuitenkin ettei ihan ylijäämiksi kehtaa sanoa. When I’m Gone on kyllä niin ihanan hyväntuulinen biisi, ettei kesän haihtuminen jaksa ainakaan tätä kuunnellessa sen enempää surettaa. Neverhereland ja Heart on a Leash ovat tuttua kamaa keikoilta, ja hyvin toimivat levy-ympäristössäkin. Diamond Eyes on muita maaalailevampi tunnelmointi, ja jää uudesta kolmikosta etäisimmäksi.

EP on täyspitkän tavoin nauhoitettu analogi-vehkeillä, mikä tuo mukavaa rouheutta soundiin. Lisäksi näyttäisi siltä, että täyspitkällä häirinneisiin lauluihin olisi haettu vähän erilaista lähestymistapaa, vaikka tiettyä kankeutta tulkinnassa vieläkin on. Lyhykäisyydestään hulimatta ”Diamond Eyes” osoittaa I Walk The Linen olevan edelleen nousujohteisessa uraputkessa. Kyllä sitä loppuvuodesta ilmestyvää (!!) kolmatta täyspitkää sopii kaikkien bändin ystävien innolla odotella.